Kašovité jedlá ako desiata do školy

deedol
10. nov 2024

ahojte, prosim o radu. 6r syn si buchol predne zuby a ma jest kasovite jedla. doma zvladam, pripadne mixnem, ale co do skoly? zje dost vela - zvykne rozok, ovocie, zeleninu. teraz nic z toho nemoze. co mu dat? budem vdacna za tipy 🙂

sissy27
10. nov 2024

@deedol puding, jogurt, krupicovu kasu, pribinacek, termix, ochuteny tvaroh, detsku vyzivu, nastruhat jablko s bananom a piskotami, babovku, bublaninu (tie su tak jemne, ze nemusi hryzt zubami)

deedol
autor
10. nov 2024

@sissy27 dakujem, prosim pokracuj, verlmi si mi pomohla. nieco slane nahodou? 🙂

dennissa16
10. nov 2024

@deedol a sendvič porezany na kocky by nejako vzadu nepozul? Ten je tiež jemný

deedol
autor
10. nov 2024

@dennissa16 mozno by pozul, ale neviem, ci riskovat. aby nezabudol, ze prednymi nesmie 🙂

0silvia0
10. nov 2024

@deedol tie hotove kapsicky, co sa vytlacaju?

deedol
autor
10. nov 2024

@0silvia0 ano, super. musim pozriet, ci nie su aj slane. mozno nejake babatkovske jedla, ale to zas zvykne byt lepsie teple.

dixitka
10. nov 2024

@deedol Husté mixované polievky nemá rád? Mohol by to z nejakého termo hrnčeka vypiť 🙂 brokolicová, zemiaková, hokkaidová…

michaela329
10. nov 2024

Kus kus s nejakým mäkkým syrom, krémové polievky? Ja mám také turistické termo nádobky, zostane mi jedlo teplé - nie horúce.

kavasmliekom
10. nov 2024

@deedol jogurt, puding, detská výživa, mliečny nápoj. Ryza v mlieku.

ivangeline
10. nov 2024

Podľa mňa aj makkucke muffinky či? Bude si trhať do úst. Aj na slano sa dajú.

0silvia0
10. nov 2024

@deedol no s tym slanym to bude horsie. Napadlo mi len sunku nakrajat na kocky

minenkak
10. nov 2024

@deedol rob smoothies s proteínov,ja som tak žila štyri mesiace po operácii,varené zemiaky popucene, pomleté vločky s mliekom jogurt,na to pomixovanie ovocie

sissy27
10. nov 2024

@deedol prazenica, tortilla de patatas (recept najdes na nete), slane jemne muffiny, este smoothie kadejake aj zeleninove…

personality
10. nov 2024

Ovsenu kasu s ovocím proteínom, pozri nejaké fit recepty

rude_baby
10. nov 2024

6 ročnému proteín? Prečo?
@personality
@minenkak

minenkak
10. nov 2024

@rude_baby aby mal bielkoviny keď nemôže jesť tvrdé mäsko

minenkak
10. nov 2024

@rude_baby vieš čo je proteín vôbec

lelelienka
10. nov 2024

Ja som si robila keď mi trhali osmičky - Batatova, zemiaková kasa so syrom (struhany sa pekne roztopí v nej), pripadne este do toho pridať inu zeleninu, alebo popučené vajíčko na tvrdo, karfiolove mufiny (len karfiol, vajíčko, veľa syra, je to veľmi makkucke)…

ketrint
10. nov 2024

Sladkých nápadov tu máš kopec. Na slané ma napadlo dať do termoboxiku/termosky na jedlo napr zemiakovú kasu. Niečo na kúsky k tomu (to bude hrýzť stoličkami, tak by to šlo), napr parok, neviem, niečo čo ma rad. Alebo zeleninku blansirovanu, mrkvu, urobíš takú makksiu…

Moja dcéra mala takúto dietku po operácii mandlí a teda pudingy a kase už nechcela vidieť po dvoch dňoch 😂

vler
10. nov 2024

@deedol co tak flasticka orechoveho masla? Ma tuk aj nejake bielkoviny. Staci lyzicka a hryzt netreba.

deedol
autor
10. nov 2024

Dakujem vsetkym za tipy. Toho sladkeho je dost, len to slane a este do skoly… nieco vsak urcite vyberiem aj z vasich napadov. Budu to tazke dva tyzdne 🫣

dixitka
10. nov 2024

@deedol Zo slaného mi napadla ešte mozzarella v náleve -nakrájať na kúsky, alebo tie mini mozzarellky kúpiť. To je mäkučké a chutné. A ešte polenta, ale to neviem, či by mu chutilo 🙂

rude_baby
10. nov 2024

@minenkak denne pijem proteín, ale dcere som ho fakt nedávala, keď si vybila zuby... Veď dieťa po takomto uraze si bielkoviny vie doplniť z jogurtov, arašidového masla, neskôr z kuracieho domäkka poduseneho...

kavasmliekom
10. nov 2024

@deedol ranajkuje doma? Obeduje doma? Tak tie desiate môže mať aj jednoduchšie a sladké, alebo co mu chceš dat zemiakovú kašu? Dva týždne vydrží aj s detskou výživou, keď sa doma naranajkuje a aj naobeduje.

deedol
autor
10. nov 2024

@kavasmliekom neranajkuje doma a obedy ma v skole, ale teraz mat nebude, kedze to nepohryzie, cize ho budem brat skor a nieco uvarim. Rano jest nechce a keby aj, zas to bude len nejaka sladka kasa, jogurt, acidko a pod. No musi vydrzat, co uz.

minenkak
10. nov 2024

@rude_baby no keď raz do smoothies proteín dlhšie vydrží ten človek sýty,už si malá narazené zuby,ja som po operácii ani banán nepozula tri mesiace

deedol
autor
10. nov 2024

@dixitka ta mozzarella je super, to ma rad.
O proteiny sa az tak nebojim, dnes jedol na obed mixnute morcacie, to doplnime doma. Len teda sladke ranajky aj desiata je nic moc, ale hadam to dame 🙂

minenkak
10. nov 2024

@deedol ale veď smoothies môžeš spraviť zeleninovo ovocné,skús do termo obedara varené zemiaky

luccija
10. nov 2024

Omeletu so šunkou a nakrájas mu ju na sliziky k tomu pletenku, alebo sendvič ten je mäkky na tenké kúsky, mozzarellu, korbáčiky ja si myslím, že si dá pozor a žuť bude vzadu.Zo sladkých mliečnu ryžu, jogurt vianocka

rude_baby
10. nov 2024

@minenkak pozri, dcéra si ako 4 ročná narazila predné dva zuby, žiaľ, museli jej ich vytrhnúť, aby trvale nemala sfarbené... Až kým jej o 3 roky nenarastli trvale, fungovala bez predných horných jednotiek. Prvé dni jedla kasovite jedla, ale v škôlke sa s tým nepaprali a jedla to, čo ostatné deti.
Tu sa nebavíme o dospelom, ale o 6 ročnom dieťati. To fakt nepotrebuje umely proteín v prášku...