ahojte, prosim o radu. 6r syn si buchol predne zuby a ma jest kasovite jedla. doma zvladam, pripadne mixnem, ale co do skoly? zje dost vela - zvykne rozok, ovocie, zeleninu. teraz nic z toho nemoze. co mu dat? budem vdacna za tipy 🙂
@deedol a sendvič porezany na kocky by nejako vzadu nepozul? Ten je tiež jemný
@dennissa16 mozno by pozul, ale neviem, ci riskovat. aby nezabudol, ze prednymi nesmie 🙂
Kus kus s nejakým mäkkým syrom, krémové polievky? Ja mám také turistické termo nádobky, zostane mi jedlo teplé - nie horúce.
@deedol jogurt, puding, detská výživa, mliečny nápoj. Ryza v mlieku.
Podľa mňa aj makkucke muffinky či? Bude si trhať do úst. Aj na slano sa dajú.
Ovsenu kasu s ovocím proteínom, pozri nejaké fit recepty
6 ročnému proteín? Prečo?
@personality
@minenkak
Ja som si robila keď mi trhali osmičky - Batatova, zemiaková kasa so syrom (struhany sa pekne roztopí v nej), pripadne este do toho pridať inu zeleninu, alebo popučené vajíčko na tvrdo, karfiolove mufiny (len karfiol, vajíčko, veľa syra, je to veľmi makkucke)…
Sladkých nápadov tu máš kopec. Na slané ma napadlo dať do termoboxiku/termosky na jedlo napr zemiakovú kasu. Niečo na kúsky k tomu (to bude hrýzť stoličkami, tak by to šlo), napr parok, neviem, niečo čo ma rad. Alebo zeleninku blansirovanu, mrkvu, urobíš takú makksiu…
Moja dcéra mala takúto dietku po operácii mandlí a teda pudingy a kase už nechcela vidieť po dvoch dňoch 😂
Dakujem vsetkym za tipy. Toho sladkeho je dost, len to slane a este do skoly… nieco vsak urcite vyberiem aj z vasich napadov. Budu to tazke dva tyzdne 🫣
@deedol ranajkuje doma? Obeduje doma? Tak tie desiate môže mať aj jednoduchšie a sladké, alebo co mu chceš dat zemiakovú kašu? Dva týždne vydrží aj s detskou výživou, keď sa doma naranajkuje a aj naobeduje.
@kavasmliekom neranajkuje doma a obedy ma v skole, ale teraz mat nebude, kedze to nepohryzie, cize ho budem brat skor a nieco uvarim. Rano jest nechce a keby aj, zas to bude len nejaka sladka kasa, jogurt, acidko a pod. No musi vydrzat, co uz.
Omeletu so šunkou a nakrájas mu ju na sliziky k tomu pletenku, alebo sendvič ten je mäkky na tenké kúsky, mozzarellu, korbáčiky ja si myslím, že si dá pozor a žuť bude vzadu.Zo sladkých mliečnu ryžu, jogurt vianocka
@minenkak pozri, dcéra si ako 4 ročná narazila predné dva zuby, žiaľ, museli jej ich vytrhnúť, aby trvale nemala sfarbené... Až kým jej o 3 roky nenarastli trvale, fungovala bez predných horných jednotiek. Prvé dni jedla kasovite jedla, ale v škôlke sa s tým nepaprali a jedla to, čo ostatné deti.
Tu sa nebavíme o dospelom, ale o 6 ročnom dieťati. To fakt nepotrebuje umely proteín v prášku...
@deedol puding, jogurt, krupicovu kasu, pribinacek, termix, ochuteny tvaroh, detsku vyzivu, nastruhat jablko s bananom a piskotami, babovku, bublaninu (tie su tak jemne, ze nemusi hryzt zubami)