Máte niekto skúsenosti s touto surovinou (poučky o tej surovine písať nemusíte, už som si to študovala)? Chcela by som pre svojho drobca niečo dobré upiecť, tak keď máte aj nejaké osvedčené recepty, napíšte ich. Ďakujem.
@monikakovacova "mama a ja" december 2010 je jeden recept na bezvaječný múčnik s karobom, ak ho nemáš, môžem ti to napísať. A ešte mrkvové šatôčky - tie sa chystám robiť na Vianoce aj pre nás aj pre malého. 😉
@jarunka111 Presne tam som objavila karob :D v mama a ja. Tiež musím niečo vymyslieť na vianoce a hneď potom narodeniny. Tak sa chcem posnažiť aby si to aj drobec užil. Kvôli tomu som potrebovala vedieť, že aký by bol napr. krém do torty z karobu, alebo piškótové cesto s karobom. Neviem si to totiž ešte živo predstaviť, či to bude dobré chuťovo. Tiež som sa dočítala, že je to sladké a teraz neviem, či mám dať radšej menej cukru alebo čo. No i tak ďakujem za všetky príspevky.
@monikakovacova ja karob používam do pečenia - do cesta, do bábovky, či na ochutenie kaše pre mňa i pre malého (všade, kde je v recepte kakao, ja dám karob)...tj. ho používam aj za surova i na tepelnú úpravu. Som spokojná, je to chutné a aj farebnejšie ako pozafarbení kakaom 😉 je tmavší ako kakaový prášok.
Taktiež som z neho už niekoľkokrát robila pomazánku z tofu na chlieb. Čítala som, že to niektorí aj pijú s mliekom ako klasické kakao, to som skúsila, ale nechutilo mi. 😝
Na pečenie však odporúčam 😉 do piškotového cesta bez mihnutia oka a do plnky tiež ale potrebuje to trošku dlhší čas, aby sa to rozpustilo...resp. väčšie teplo ako kakao? 😕 to už nie som si istá, čím to je 😅
@lalus Ďakujem 😀 Idem dneska niečo aj odskúšať a malému na večer vyskúšam ochutiť kašu 😀
a aky pouzivate karob, tmavy ci svetly? Aky je vlastne medzi tym rozdiel?
@mima777 Používala som tmavý. So svetlým som sa žiaľ nestretla. V našich podmienkach som bola rada, že som vôbec nejaký zohnala. Takže žiaľ neviem na toto odpovedať.
Prispejem recetom na karobové smoothie http://smoothie-recepty.sk/karobove-smoothie-de...
čokoláda to nieje a chuť sa dá ..
Karob obsahuje velke mnozstvo kvercetinu,je dobry ako antihistaminikum a proti kaslu,to v mnohych clankoch o karobe nenajdete.
@monikakovacova ahoj, ja som ho pouzivala namiesto klasickeho kakao, pri peceni, vareni najma ked som kojila... 🙂