Ak niekto robievate doma viete mi dať recept a tiež povedať ako dlho vydrží ? Ja som niekde videla že len rozmixovať Salko karamelové s rumom ale neviem to nájsť a všade som zatiaľ našla že treba aj smotanu na šľahanie ...ale to asi o to kratšie vydrží
@bessie12 ahaa a to Salko treba variť ? Ja že len vylejem do mixéra 😃😃
Môžeš kúpiť už hotové karamelové salko a nemusíš tak nič variť 😀 inak salko sa varí cca 2 hodiny + chladnutie. Naj je uvariť deň vopred a na ďalší deň to vyšľahať s alkoholom.
@bessie12 no ja som práve kúpila Salko originál to karamelové takže netreba ? Ja som a i nevedela že je nejaké čo treba variť 😃
Karamelove už nie je potrebné variť 😀 také to klasické salko, ak chceš karamelové, tak je potrebné to najprv uvariť 😀 toto stačí vyšľahať s alkoholom a preliat do fliaš.
Tej smotany sa nemusíš báť, ten rum to zakonzervuje. Jasné, že to nevydrží večne, ale v chladničke počas celých sviatkov v pohode. Ja karamelový nerobím, robievam vaječný, ide tam tiež smotana a aj vaječné žĺtky a vydrží v pohode.
@bessie12 jaaaj taktooo 😃 ďakujem 😃 to klasické som nikdy takto nerobila tak som nevedela 😃
@h2 ďakujem 🙂
Staci karamelove original salko,vyslahane 4 ks vajecne zltka,vanilkovy extrakt na vonu a ja davam rum Bozkov spiced,pol litra😁
Uvarím hustý karamelový puding (Dr.Oetker Premium), karamelové Salko a rum. Vydrží v chladničke počas sviatkov. Je výborný. Surové vajcia nedávam v žiadnom prípade.
@zuzanockamt takto robím aj ja, s karsmelovym pudingom
Uvarim klasicke salko (varim 2-2,5hodiny), necham trosku vychladnut a zmixujem s rumom. Hotovo. Rumu podla chuti. Ja davam cca 3deci na jedno salko
4 uvarené salka( ak máš už karamelové originál tak tie už nevar😉) 7 dcl vodky a 3 dcl rumu. Ak máš rada viac rumové môžeš robiť celý z 1l rumu no nám vyhovuje tento pomer. U nás vydrží veľmi krátko😂.
Robievam karamelový likér na Vianoce. Počas slahania uvareného salka postupne prilievam whisky. Vydržalo mi to asi mesiac. Teda pokiaľ som to nevypila 😁 množstvo alkoholu dávam od oka. Na 1 salko cca 250-300 ml whisky / rumu.