Ahojte, chcela by som vyskúšať karamelovú tortu, resp karamelový krém s piskotovymi platmi, vedeli by ste mi poradiť nejaký dobrý recept?
Prípadne aj iný krém, robím veľmi často iba mascarpone krém a chcelo by to zmenu.
Ďakujem krásne 🙂🌞
Ked nerobim s mascarpone tak cisto maslo cca 1 apol kocky a karamelove salko, varim ho ja lebo to kupene chuti trosku inak.
@h2 mne toto prislo strasne slabo karamelove, najma s tym pudingom a robit doma karamel, to zas zdlhave, ked mi dieta viselo na nohe 🙈🤭🤪. Tak som objednala taku karamelovu pastu a hodlam to vyskusat teraz synovi na tortu alebo potom na Vianoce do laskoniek.
@tersanas idem to skusit tak, ze uvarim klasika taky hustejsi puding, do toho normalne maslo s praskovym cukrom a sibnem tam tu karamelovu pastu podla chuti. Neskusala som to este, no moze to byt zaujimave.
Ja robím tento,,,250g cukru upalim karamel,zalejem 250 ml smotany na šľahanie,rozvarim karamel,dám vychladnúť a potom vymixujeme s 250g masla.Mnozstvo je na 1 koláč na plechu,tak ak treba viac zdvojnásobiť dávku.
Zalezi, ci sa ti chce robit karamel, alebo nie, ci chces maslovy krem, alebo pouzijes mascarpone. Ja mam rada salko-maslo krem.
@tersanas ja maslo a karamelove salko ked robim katamelovy ma oplatke
Prosim, kolko masla na tu klasicku konzervu karameloveho salka?
Mozem primiesat aj trocha vyslahanej slahacky? Ked tam je to maslo?
Aby to bolo odlahcene. Chcela by som do veternikov
Ďakujem vám všetkým za odpovede, nečakala som toľko dobrých rád, s tým salkom mi to ani nenapadlo, že by som si mohla zjednodušiť prípravu ak nebudem stíhať, ešte raz ďakujem 🙂
@aurelia2000 áno pripomína mi ten vo veterníku
No ja karamelový robievam práve z mascarpone 😅 taká jednoduchá rýchlovka, vymiešam ho s karamelovým salkom (podľa chuti) a šľahačkou 😄 ale ak chceš zmenu, tak možno pudingovo-máslový, puding môžeš použiť práve aj karamelový, ale aj s banánovým či kokosovým je to fajn (okrem vanilkovej klasiky samozrejme 😊)