Karamelový krém do torty

tersanas
12. nov 2024

Ahojte, chcela by som vyskúšať karamelovú tortu, resp karamelový krém s piskotovymi platmi, vedeli by ste mi poradiť nejaký dobrý recept?
Prípadne aj iný krém, robím veľmi často iba mascarpone krém a chcelo by to zmenu.
Ďakujem krásne 🙂🌞

lindous
12. nov 2024

No ja karamelový robievam práve z mascarpone 😅 taká jednoduchá rýchlovka, vymiešam ho s karamelovým salkom (podľa chuti) a šľahačkou 😄 ale ak chceš zmenu, tak možno pudingovo-máslový, puding môžeš použiť práve aj karamelový, ale aj s banánovým či kokosovým je to fajn (okrem vanilkovej klasiky samozrejme 😊)

selest
12. nov 2024

Ked nerobim s mascarpone tak cisto maslo cca 1 apol kocky a karamelove salko, varim ho ja lebo to kupene chuti trosku inak.

h2
12. nov 2024

@tersanas Môžeš skúsiť pudingový: uvaríš karamelový puding (buď zo sáčku, alebo si najprv spravíš karamel a potom z toho puding s použitím Zlatého klasu a žĺtkov), necháš vychladnúť a vyšľaháš s maslom izbovej teploty.

nevenka
12. nov 2024

@h2 mne toto prislo strasne slabo karamelove, najma s tym pudingom a robit doma karamel, to zas zdlhave, ked mi dieta viselo na nohe 🙈🤭🤪. Tak som objednala taku karamelovu pastu a hodlam to vyskusat teraz synovi na tortu alebo potom na Vianoce do laskoniek.
@tersanas idem to skusit tak, ze uvarim klasika taky hustejsi puding, do toho normalne maslo s praskovym cukrom a sibnem tam tu karamelovu pastu podla chuti. Neskusala som to este, no moze to byt zaujimave.

h2
12. nov 2024

@nevenka Nedala by si link na tú pastu? 🙏

moony99
12. nov 2024

Ja robím tento,,,250g cukru upalim karamel,zalejem 250 ml smotany na šľahanie,rozvarim karamel,dám vychladnúť a potom vymixujeme s 250g masla.Mnozstvo je na 1 koláč na plechu,tak ak treba viac zdvojnásobiť dávku.

lennaa
12. nov 2024

Zalezi, ci sa ti chce robit karamel, alebo nie, ci chces maslovy krem, alebo pouzijes mascarpone. Ja mam rada salko-maslo krem.

aurelia2000
12. nov 2024

@moony99 TOTO je jediný SUPER silný karamelovy krém, vynikajúci.
@tersanas

slavomira236
12. nov 2024

@tersanas ja maslo a karamelove salko ked robim katamelovy ma oplatke

mk1111111111
12. nov 2024

@lennaa
@slavomira236

Prosim, kolko masla na tu klasicku konzervu karameloveho salka?
Mozem primiesat aj trocha vyslahanej slahacky? Ked tam je to maslo?
Aby to bolo odlahcene. Chcela by som do veternikov

tersanas
autor
12. nov 2024

Ďakujem vám všetkým za odpovede, nečakala som toľko dobrých rád, s tým salkom mi to ani nenapadlo, že by som si mohla zjednodušiť prípravu ak nebudem stíhať, ešte raz ďakujem 🙂

moony99
13. nov 2024

@aurelia2000 áno pripomína mi ten vo veterníku

evansova
28. nov 2024

@selest Presne tak, doma uverene Salko plus maslo. Jednoduche, chut perfektna.