Ahojte ,pls poradte mi mám karamelové salko uvarené v plechovke
chcem urobiť nepečený zákusok s piškotami avšak môžem zmiesať salko s bielym jogurtom stuhne mi to ? alebo čo použiť namiesto jogurtu okrem tvarohu ? dik za radu
môžeš použiť mascarpone ako je v tomto recepte:
https://mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/lili...
alebo klasicky s maslom alebo s uvareným pudingom a maslom.
Nemiešaj nikdy salko z jogurtom.To by nebolo nič dobre.Ja ked mám salko tak klasický natriem obyčajne biele oblátky necham trošku postať aby zmäkli ale žiadný jogurt som nikdy nedavala.A ani to nestuhne aj keby si dala s tých drahšich jogurtov.Skoda surovín ked to chceš zmiešať s jogurtom.To čo s toho vznikne.Ako pišu baby mascarpone áno ale najlepšie z maslom zmiešať to stuhne a dať na piškotu ktoru upečieš.
Karamelové salko s mascrpone je super krém, ja dávam aj vyšľahanú šľahačku na zjemnenie a dávam želatínový stužovač, aby krém pekne držal, ale väčšinou ho používam do košíčkov alebo venčekov ako plnku ... pri piškótovej by som so stuhnutím nevidela problém, však normálne sa robí iba s kyslou smotanou a drží pekne vždy, piškóty to vsiaknu a zmäknú, tam práveže treba niečo mokré ... ja osobne si to skôr chuťovo neviem predstaviť, ale tak chute máme každý iné a tiež neviem či by sa to úplne pekne spojilo, predsa len karamelové je dosť husté ... 😅
no to si neviem predstaviť aká bude konzistencia..salko jedine s maslom, to máš istotu...