ahojte mate nejaku overenu karamelovu plnku do tartaletiek dakujem
My máme radi takú úplne jednoduchú - mascarpone, karamelové salko (neviem kolko presne, pridávam postupne podľa chuti) a vyšľahaná šľahačka 😊
@lindous dakujem skusim ....
@lindous a je to prosím ta tuhé? A ešte aký pomer ? Dakujem
@lindous ano je to tuhe alebo take tekutejsie? dakujem
@klarissa25
@nika123477 tuhosť sa dá prispôsobiť množstvom šľahačky, ktorú tam dávam na také zjemnenie, presný pomer nemám, ja všetko tak od oka, ale na malé 250g mascarpone cca polku šľahačky - v pôvodom recepte, podľa ktorého som išla tuším nebola vôbec a bola to moja improvizácia, lebo som ju nechcela veľmi tuhú, ale keď plním špičkou, tak tvar drží 🙂
@klarissa25 Čím viac šľahačky, tým je jemnejší, nepovedala by som vyslovene redší, ale mascarpone samé o sebe je dosť tuhé - len sa nesmie prešľahať... ak chceš tuhší krém, pridala by som želatínový stužovač za studena, nepoužívam podľa návodu, ale len za lyžicu prisypem rovno do krému a zašľahám 🙂
@lindous dakujem skusim za skusku nic nedam
Dámy, Vy ste také šikulky, ja ani neviem, čo to je 😉