Karamel na kapustu

aandrea9
25. nov 2021

Ahojte majsterky kuchyne. Asi budem vyzerať ako motovidlo 🙈 prosím vás koľko cukru dávate na prípravu karamelu na kapustu? Nikdy to neviem odhadnúť, kapustu mám do zelena a nie takú krásne hnedú ako v zurnali 🤔 chystám sa robiť z 2,5 kg kapusty. Koľko cukru ? Poraďte mi, bud gramy alebo polievkové lyžice. Ďakujem 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saxana000
25. nov 2021

Robim iba cervenu..najprv na olejii oprazim cervenu cibulku na taku sikivnu hlavicku kapusty dam dve male a ked uz zmaknu pridam 5 lyzic krystaloveho cukru ked sa spravi karamel pridam kapustu tu mam nakrajanu nasolenu s drvenou rascou den dopredu..podlejem 2dcl vody zakryjem a dusim sem tam premiesam ked je malo vody dolejem ked je viac zahustim pred koncom este pridam trosku octu vypinam este taku trosku chrumkavu nemam rada ked z toho taky maglajz

vanda323
25. nov 2021

@aandrea9 Ajooj ja som dnes varila mojmu. Ja dám trošku oleja, pridám cukor spraví sa karamel do neho dám cesnak a cibuľku opražím, pridám kapustičku . Nepodlievam. Dusim cca 50 minút. A hotovo

danielahamar
25. nov 2021

Tak akurat😁 to som ale pomohla, že? Väčšinou mam za sypané celé dno

pondelok01
25. nov 2021

@vanda323 otazka znela, kolko cukru ma dat, to si jej uplne poradila.

oli18
25. nov 2021

@saxana000 kapusta sa solí, až keď je hotová. So soľou sa veľmi dlho dusí/varí.

vanda323
25. nov 2021

@pondelok01 Jaaaj a tvoj komentár bol úplne potrebný pre môj život, ďakujem ti že si ma upozornila 👍

aandrea9
autor
25. nov 2021

@pondelok01 aj @vanda323 dievčence žiadne skriepky nepotrebujem, potrebujem chutnú kapustu 😅 @oli18 nesolím, dávam ju na cukor iba nakrájanú. Solí sa tuším ak sa robí kapusta na fliačky🤔 ale to mi doma nikto nezje 🙈

vanda323
25. nov 2021

@aandrea9 Áno ale ja som nezačala.

aandrea9
autor
25. nov 2021

@vanda323 veď ja som to nemyslela v zlom 😉

vanda323
25. nov 2021

@aandrea9 Ja viem😘 Nech sa ti podarí fajnová kapustička

maslaba
25. nov 2021

@aandrea9 Hlavne pozor pri manipulácii s karamelom. 😀 Pred mesiacom mi oprskal brušká prstov, keď som robila do kapusty. Ešte nie sú úplne zahojené a ostanú zjazvené. Ja len tak mimochodom, keď už sa chystáš robiť karamel. ☺️

aandrea9
autor
25. nov 2021

@maslaba no to mi je ľúto 🥴

maslaba
25. nov 2021

@aandrea9 V pohode, vylížem sa z toho. ☺️ Len som mala nutkanie ti napísať, aby si si dávala na seba pozor. Karamel je prevít, prilepil sa a urobil fajné pľuzgiere. 😬

saxana000
26. nov 2021

@oli18 to som v zivote nepocula.robim to tak odjakziva moja mama.to tak robi cely zivot a.aj moja babka ju tak robila.co sa pamatam vzdy den dopredu nastruhat nasolit a nakminovat a vypinam ju vzdy tak za cca 20 minut pekne udusenu..mozno prave tym nasolenim dopredu ona tak fajne zmakne.
neviem...

hildicapupu
26. nov 2021

4-5 lyziciek je podla mna akurat, zalezi vsak aj od toho, kto aku sladku ma rad. u nas napriklad takato sladka kapusta ani nejak moc nejde, skor maju radi normalne kapustu na kyslo