Ahojte , potrebujem poradiť , ako prosím vás dosiahnem aby kapustnica mala chuť aj vôňu údeného masa ? Vždy sa snažím docieliť chuť údeného , no aj keď tam dám údené rebierka alebo údené koleno aj tak to nie je ono.
Keď chutnám u mojej sestry tak je oveľa lepšia ona dáva koleno a aj keď robím presne podľa jej postupu aj tak tam necítim tú dobrú udenu chuť , čo robím zle prosím vás ?🙏🏻😁😁
@emi_emi159 Pouzivaj menej kyslu kapustu,vacsie mnozstvo masa na vyvar.
Ked davas koleno, tak ho treba dlho varit. Cim dlhsie varis, tym silnejsi vyvar. Aj rebra mozes vyvarit, ked ich povaris dostatocne dlho, tak bude aj udena chut
Domace udene a kupovane udene je tiez urcite rozdiel...
Dávam údené mäso, údenú klobásu a kapustnica je vždy vyborna
@emi_emi159 ja len klobasu vela klobasy 3-4 druhy a je vyborna a mam rada fajnu kyslu
ja teda okrem udeneho, vyslovene do kapustnice vyvarim udene kosti...den vopred.....a nasledne v polke tej vody na druhy den varim kapustnicu
baby, to fakt takto? je to velmi tazke na travenie...
@gelifil no fakt.. ked mas dostatocne pestru stravu a pohyb prezijes aj kapustnicu.
najprv vývar udene mäso a do tej vody daj kapustu variť a všetko čo tam chceš mať
@emi_emi159 potrebuješ kvalitné mäso a údené klobásy od mäsiara, nie z reťazcov.
Ci to nebude tym, ze mäso udene dymom v beznom obchode nekupis. Vsade len umely dym, vyslovene odporny pach.
Nastastie u nas sa da kupit klasika, vozia z družstva, ktore ma vlastny bitúnok a vyrobnu.
@emi_emi159 Stačí jednoducho použiť ÚDENÚ sladkú mletú papriku (korenie). V obchodoch už býva bežne dostupná, napr. aj Kotanyi ju robí.
@emi_emi159 mozno sa ti to len zda. U druheho vzdy chuti akosi inak ako to co si navarime