Ahojte, ked pecieme kakaovy zavin,nikdy sa mi nepodari ,aby plnka bola taka "tekuta". Manzel sniva o takej plnke 🙄. Ako ju mam urobit,aby po prekrojeni zavinu,to kakao,bolo tekutejsie?
Cesto potriem olejom, nanesiem plnku - kryštálový cukor + kakao, poprskam znova olejom a stočím.
@optame u nás z kakaových je najobľúbenejší tento závin https://kuchynalidla.sk/recepty/pudingos
@optame ja zvyknem na posypane kakao s cukrom, prip. aj trochou granka, naukladat tenke platky masla. To sa rozpusti pri peceni a ono to ostane take polotekute.
Ale citala som teraz a chystam sa zajtra vyskusat taku plnku, kde sa roztopi cokolada s maslom, prida sa kakao, cukor podla chuti a tym sa plni zavin. Citala som to niekde v receptoch od Gaba Kocaka - Tajomstvo mojej kuchyne, tak reku ja to skusim do klasickeho zavinu (recept je na nejaky iny, ale podobny kolac)
Do kysnuteho? Ja vyslaham zmaknute maslo s cukrom asi 1:1 a pridam kakao podla chuti, aj struhana cokolada moze byt, natriem na cesto a zatocim