Kakaová plnka

optame
6. dec 2022

Ahojte, ked pecieme kakaovy zavin,nikdy sa mi nepodari ,aby plnka bola taka "tekuta". Manzel sniva o takej plnke 🙄. Ako ju mam urobit,aby po prekrojeni zavinu,to kakao,bolo tekutejsie?

viestta
6. dec 2022

Do kysnuteho? Ja vyslaham zmaknute maslo s cukrom asi 1:1 a pridam kakao podla chuti, aj struhana cokolada moze byt, natriem na cesto a zatocim

rakywanda
6. dec 2022

Cesto potriem olejom, nanesiem plnku - kryštálový cukor + kakao, poprskam znova olejom a stočím.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anicka176
6. dec 2022

@optame u nás z kakaových je najobľúbenejší tento závin https://kuchynalidla.sk/recepty/pudingos

vikusjk
6. dec 2022

@optame ja zvyknem na posypane kakao s cukrom, prip. aj trochou granka, naukladat tenke platky masla. To sa rozpusti pri peceni a ono to ostane take polotekute.
Ale citala som teraz a chystam sa zajtra vyskusat taku plnku, kde sa roztopi cokolada s maslom, prida sa kakao, cukor podla chuti a tym sa plni zavin. Citala som to niekde v receptoch od Gaba Kocaka - Tajomstvo mojej kuchyne, tak reku ja to skusim do klasickeho zavinu (recept je na nejaky iny, ale podobny kolac)

optame
autor
6. dec 2022

@viestta ano do kysnuteho zavinu. Ja davam tak ze maslo,cukor kakao -ked ju dam na cesto je tekuta,ale po upeceni to nie je ono. Uz som obmienala aj kakaovy puding a stale to nie je ono.
Ako ja som spokojna s tym vysledkom,len co neurobim pre svojho draheho 🤗😄