Ahojte,prosím poraďte jednoduchy recept na hrachovu kašu.
Čo som pozerala na nete všade to treba rozmixovať a ja nemám taký ponorný mixér.
@viestta Môžeš mi prosím ťa napísať celý recept ako to robíš?
Pol kila hrachu dam varit do vody, vody vela (nechci odo mna mnozstvo, davam jej odhadom, ale skor liter a pol az dva). Varim kym sa hrach nerozpadne, solim az ked je uvareny. Ked ostava velavody, tak ju odoberiem bokom, ak by bolo treba rozriedit ked velmi zhostne so zaprazkou. Spravim zaprazku z masti a muky (asi po lyzici jedneho aj druheho), oprazim muku do svetlohnedej farby, odstavim, pridam rozpuceny cesnak, premiesam a vychladnutu zamiesam do uvareneho hrachu, povarim so zaprazkou asi 10 minut za staleho miesania. Zaprazku si robim skor ako je hrach uvareny aby stihla vychladnut.
Hrachova kasa vobec nemusi byt mixovana, mozes ju nechat taku naturalnu ako sa hrach rozvari alebo ju preprasirujes cez sito. Ak varis z poleneho lupaneho hrachu, hrach sa rozvari do pomerne hladkej konzistencie.
Ja uvarim hrach uplne do makka az sa rozvari, pridam cesnakovu zaprazku, este prevarim a hotovo.