Zdravim,poradte prosim nejake recepty na jedla pri chorobe. Dcera 5 rokov ma anginu,zeleninu iba mixovanu zje a chlapec 3 rocny nema s nicim problem,ma dost vela soplov a nechcu papat velmi. Poradte nejake lahke recepty dakujem velmi pekne 🙂
polievky idealne vyvar a kludne mixovat zeleninu dnu - striedat a je hned viac druhov polievok. Tak isto krupicova zasmazka a pomixovat bielu zeleninu a na vrch baby karotky (je to syta polievka), cestoviny s kuracim maskom alebo omackou co zvycajne maju radi, ryzu a lahke masko (kuracie/morcacie), ak maju radi rizoto alebo granadir, zemlovku, palacinky...Je normalne, ze pri chorobe vela nechuti jest tak len to co lubia a preckat. Ked vyzdraveju, zacne im chutit viac. Z ovocia rozmackany banan s piskotami, nastruhane jablko, presnidavky...
@simsalabim dakujem 🙂
@zuzikak dakujem,moze sa pri antibiotikach jest vyziva? Raz mi dr povedala ze nemoze a zabudla som sa teraz spytat ci pri tych moze 🤷
@jancarovasimona1 vo vseobecnosti ano. Co mna dr.upozornovala bolo exoticke ovocie aby sa dieta nevyhadzalo. Mozno len pri urcitom druhu atb. Ked tak zavolaj lekarke alebo do lekarne, poradia.
@jancarovasimona1 citrusové plody by sa vtdy nemali
kuracia polievka a halusky s maslom 🙂
@jancarovasimona1 polievky, detska vyziva, odstavene ovocie, piskoty, puding. Toto jedavame doma, ked choremu fakt nic nechuti.