Jedlo pri chorobe

jancarovasimona1
4. dec 2022

Zdravim,poradte prosim nejake recepty na jedla pri chorobe. Dcera 5 rokov ma anginu,zeleninu iba mixovanu zje a chlapec 3 rocny nema s nicim problem,ma dost vela soplov a nechcu papat velmi. Poradte nejake lahke recepty dakujem velmi pekne 🙂

simsalabim
4. dec 2022

@jancarovasimona1 polievky, detska vyziva, odstavene ovocie, piskoty, puding. Toto jedavame doma, ked choremu fakt nic nechuti.

zuzikak
4. dec 2022

polievky idealne vyvar a kludne mixovat zeleninu dnu - striedat a je hned viac druhov polievok. Tak isto krupicova zasmazka a pomixovat bielu zeleninu a na vrch baby karotky (je to syta polievka), cestoviny s kuracim maskom alebo omackou co zvycajne maju radi, ryzu a lahke masko (kuracie/morcacie), ak maju radi rizoto alebo granadir, zemlovku, palacinky...Je normalne, ze pri chorobe vela nechuti jest tak len to co lubia a preckat. Ked vyzdraveju, zacne im chutit viac. Z ovocia rozmackany banan s piskotami, nastruhane jablko, presnidavky...

jancarovasimona1
autor
4. dec 2022

@simsalabim dakujem 🙂

jancarovasimona1
autor
4. dec 2022

@zuzikak dakujem,moze sa pri antibiotikach jest vyziva? Raz mi dr povedala ze nemoze a zabudla som sa teraz spytat ci pri tych moze 🤷

zuzikak
5. dec 2022

@jancarovasimona1 vo vseobecnosti ano. Co mna dr.upozornovala bolo exoticke ovocie aby sa dieta nevyhadzalo. Mozno len pri urcitom druhu atb. Ked tak zavolaj lekarke alebo do lekarne, poradia.

kvetinka75
5. dec 2022

@jancarovasimona1 citrusové plody by sa vtdy nemali

kittykat22
5. dec 2022

kuracia polievka a halusky s maslom 🙂