Jedlo pre návštevu

13. jan 2023

Ahojte,rada by som sa opýtala čo chystáte návšteve keď príde tak okolo obeda ? Čakám hostí, budú cestovať vlakom a pridu ešte doobeda. No máme obmedzené možnosti v obývačke,nedá sa tam najesť normálne za stolom skôr tak do ruky. Mám aj malé deti takže nemám moc čas stať pri hrncoch.. ďakujem

lindous
13. jan 2023

Ak budú cestovať vlakom od rána a prídu ešte pred obedom, spravila by som normálne obed, aspoň niečo rýchle 🙂 tiež keď príde návšteva, nezmestíme sa všetci za jedálenský stôl, ale keď treba, dáme to na etapy, naje sa zvlášť návšteva a zvlášť my 🙂

autor
13. jan 2023

@lindous je to o nan hodinka cesty

janka_lolo
13. jan 2023

zvyčajne im naložím z toho čo varím na obed, prípadne niečo pripravím a to im dám samozrejme sú aj rôzne rýchle jedlá pri ktorých netreba dlho stáť pri hrncoch, kľudne napríklad hranolky a my máme radi zeleninu v trojobale z lidlu a to rada robím aj pre návštevy (šampióny, karfiol, prípadne syr k tomu)

lindous
13. jan 2023

Tak len tak na stôl zvykneme robiť proste obložené misy šunky, syry, zelenina - v tomto prípade by som možno spravila kurací šalát - pečivo... ak chceš niečo viac obedové, čo sa dá jesť z malého tanierika aj na gauči, tak možno cestovinový šalát alebo nejaké tortilly plenené mi napadajú, prípadne pizza 🙂

joannita
13. jan 2023

Objednaj pizzu

mirkava
13. jan 2023

Urob niečo s čím nie je veľa roboty. Guláš, segedin, perkelt 😉

3petka
13. jan 2023

Tak urob nejaký zemiakovy šalát/cestovinový šalát a k tomu nejaké masko. Môžu sedieť aj v obývačke a dať si na tanierik.

jaja20
13. jan 2023

Normálna návšteva sa vždy ohlási skôr,takže si určite vedela,že prídu a mohla si si rozvrhnúť čas tak,aby si stihla pre nich navariť.
Prípadne,ak naozaj nemáš ani základný čas stáť pri hrncoch,tak môžeš objednať jedlo / obložené misy cez donáškovú službu.

onedaynick
13. jan 2023

Normalne im navar obed, ved aj ked mas rodinu, aj pre vas varis obed.

bajka16
13. jan 2023

Málo kto má obrovský stôl doma. Raz sa najedia oni, raz vy normalka. Spravila by som ľahší obed. Grécky šalát a pečené kura, alebo perkelt. Alebo kľudne guláš je dobrý nápad. Plus niečo, čo môžu zobať počas celej návštevy, nejakú misu, chrumky atď atď. Výhoda je, že to vieš deň do predu, môžeš si uvariť večer a misu urobiť ráno. 🤷🏻‍♀️

janetinka27
13. jan 2023

kurca s ryzou je hned

beata_k
13. jan 2023

Hod stehna do rury. To sa robi samo.

autor
13. jan 2023

@beata_k sú to vegetariáni

beata_k
13. jan 2023
zafir01
13. jan 2023

Zemiakovú babu, langoše , zeleninové rizoto....
Všetko do hodiny aj s prípravou. Jednoduché, rýchle, lacné, sýte

janka_lolo
13. jan 2023

prípadne šampiňóny tie sú tiež super my ich doma zbožňujeme na rôzne postupy

veronikaszabova
13. jan 2023

Mam pocit, ze na kazdu odpoved odpovies negativne... Tak ich vezmi do restauracie a vybavene.

ivik4
13. jan 2023

Objednat pizzu

svetlonos
13. jan 2023

Ahoj,
ked su vegetariani/vegani ( do buducna mačingovej boršc) teraz zapeceny karfiol, brokolicu so zemiakmi/ cestovinami a syrom, vegi smotanou.
Alebo pecene udene tofu a ktomu pecene zeleninove hranolky (zemiaky, mrkva, zeler - pemiesaj s olejom bilinkami, sup na plech). K tomu salat - uvarena vakuova cvikla z obchodu alebo zavarena, konzerva hrasku mrkvy a kysle uhorky nakrajat, trochu stavy z uhoriek, sol korenie. Olej mozes kludne aj telvicovy. Pre vegetarianov pridat ak chcu posttuhany syr/ vajicko. Alebo Macingovej mrkvovy gulas/ perkelt 🙂 k tomu pecivo.
Sampiony plnene tofu nastruhanym alebo sojovou drtou ochutene bilinkami a maslom vegi, na kolieska nakrajany baklazan, nan koliesko rsjciny, potriet pestom - vsetko pecies v trube.
Dobru chut

svetlonos
13. jan 2023

A este typ, podla toho kolko pridu- ku nam na rychly obed a djej ceste segra muz a deti 5 ludi + ja, muz, maly. Minula som kupila papierove party taniere aj pohare. Vedla stola zamaskovane dva prazdne kose, bio a papier. Upratane stol za dve minuty 😁

usla35
13. jan 2023

urobila by som nejaky obed, nieco co sa da rychlo urobit a bez problemov sa vsetci najedia, napriklad francuzske zemiaky, spagety, pripadne si vies napriklad urobit prsia a dat zapiect s niecim, to je na rychlo 🙂

joesvk
13. jan 2023

Keď sú vegetariáni, tak napr. ma ešte napadli zapečené cestoviny s mrazenou zeleninou,vajíčkom a syrom.

oli18
13. jan 2023

Naco si pozyvas navstevy na dopoludnie, ak mas problem s pripravou obeda, aj so stolovanim? Mala si ich pozvat na popoludnie, kupit zakusky v cukrarni, urobit par chlebikov a urobit kavu. Taketo obcerstvenie podas pri konferencnom stoliku.

janinka007
13. jan 2023

Sojove maso udusit s nejakou mrazenou zeleninou, ryza, zeleninova obloha. Hodinu nemas co robit. Alebo aj tofu mozes pouzit do nejakeho cestovinoveho salatu.

autor
13. jan 2023

@oli18 toto je prosím ťa aká rada? Som sa snáď pýtala kedy si mám koho k sebe pozývať ? Keď máš zlý deň a vieš byť len nepríjemná a ustipacna radšej čas využi inak..

enoula
13. jan 2023

Obed... Cestoviny/spagety a 2 omacky, 1 vegetarianska a druha taka, co zjedia aj vasi/deti. Na poobedie kolac ku kávičke urobený den vopred

zuzudrnda
13. jan 2023

Pečené hokaido,pečené zemiaky, pečená cvikla, zelerove a batatove hranolky + dip z jogurtu,cesnaku a s lyžicou horčice. Jednoduche,pecie sa to v trúbe samo a chutné. Dá sa zakusovat ku vinku a ku káve koláčik (buď bábovka alebo kúpiť marlenku). Vybavené 🙂

oli18
13. jan 2023

Toto je normalna rada pre zaneprazdnenu matku, zijucu (zrejme) v malom byte pre pripad nasledujucej navstevy. Pre aktualnu navstevu si dostala rad dost. Takze na tvojom mieste by som sa skor podakovala, ako vycitala. Ale chapem tvoju podrazdenost 😉

osky
14. jan 2023

Ved obvsr karfiol ci brokolicu a popuc to ,zmiesaj s vajcom.a syrom/alebo s tofu/,daj zapiect.
K tomu pecene zemiaky.
Vo vode,kde Sa varils zelenina,urob nejaku rychlu polievku.
Ved to Sa vsetko robi same...
Nechapem reci Typu,nevsrim mam male deti..
Vsak hlavne koli nim treba varit.
Vy doma vobec nevarite?

vamajka
14. jan 2023

rychlu zeleninovu polievku a velku misu cestovinoveho salatu s tofu hotove raz dva