Jedlo pre deti

16. aug 2024

Maminky chcem sa opýtať robite svojim deťom za každým takéto jedla? Musí mať dieťa vždy tak rôznorodý tanier? Dochádzajú mi nápady...niekedy mám pocit že dieťa je to iste do kola ma 11 mesiacov. Ale zas na druhu stranu keď mu dám napríklad len chlieb s maslom tak mam výčitky ze to nie je dosť keď vidím aké jedlá vedia pripravovať niektoré mamičky. Nechápte to zle .len som zvedavá co bezne jedia deti

sisa_s
16. aug 2024

Nemam deti, takze som prekvapena, ale fakt 10mesacne zje na ranajky aj vajcia, aj ovocie, aj zeleninu? 😀 alebo to su take instagramove fotky, aby bola miska pekne plna?

simca06022011
16. aug 2024

nie, taketo mixy som dietatu nikdy nerobila. Videla som hlavne zo zahranicia fakt divoke jedla a kombinacie. Dietatu som davala bezne jedla, v normalych kombinaciach a nie nemala som vycitky. Niekedy rozok, niekedy vajicko, niekedy kaša - ovsena, krupicova, pšenova, pohankova... s ovocim a tak. Avokado moje batola vobec nejedlo, jahody si nie som ista ci som jej prvy rok napriklad davala (uz si nepamatam naozaj). Banan bol u nas s jogurtom zvacsa olovrant :D

simca06022011
16. aug 2024

A inak na tejto fotke nie je ziadna priprava extra,nakrajala co mala po ruke a suchla tam prazenicu

autor
16. aug 2024

@simca06022011 áno presne...toto na mňa vyskakuje z každej strany.tiež to neprehanam až takto.ale snažím.sa aby tu zeleninku ovocie mal v priebehu dna. Zaujímajú ma preto inšpirácie iných mamiciek co dávajú deťom

tiezjedna
16. aug 2024

toto je desiatový box našich školákov, v ktorom chýba už len toast so šunkou a syrom, prípadne plnený croissant alebo iné obložené pečivko😉

annm81
16. aug 2024

Áno, snažíme sa, aby každé jedlo bolo vyvažené, teda nie len suchý rožok s maslom a šunkou a podobne. Ale veď predsa na tom obrázku nie je nič extra - obyčajná praženica a k tomu nakrájaného trocha ovocia a kus arašidového masla. Ty keď si robíš praženicu, neodkrojiš s k tomu chlieb a nenakrájaš nejakú zeleninu?

minka201
16. aug 2024

Myslím, že drvivá väčšina detí nemá každý deň takýto pestrofarebný tanier. Osobne by som to nesilila, aby malo dieťa na jedenie naraz všetky farby dúhy a kombináciu vajca, ovocia a zeleniny... Ovocie. U dať radšej 2 hodiny po praženici.. My máme dni, kedy majú ozaj na tanieri vajce, syr, 3 druhy zeleniny, ale niekedy si deti proste vypýtajú na raňajky rožok s maslom a džemom :D

milanemila
16. aug 2024

Snazim sa roznorodo (ku chlebiku vzdy maju aj zeleninu), ale nedavam na jeden tanier to co je tu na foto 🤷🏼‍♀️ cize ked maju mat hlavne jedlo slane, tak im k tomu nemalozim aj ovocie aj vsetko dokopy, nech maju totalny mis mas v bruchu. 11 mesacne dieta ale nepotrebuje neviem ake recepty, pre neho je kazda chut nova a ak aj ty mas pocit, ze je jeho jedalnicek nudny, tak pre neho nie.
Ked mu das chleba s maslom, tak nastruhaj na jemno do masla napriklad mrkvu a mas to lepsie, kvalitny chlieb nie tie hnusne dopekane mrazene 🙈

milanemila
16. aug 2024

Toto mali napriklad na kupalisku ako snack. 4,5r a 1r4m
Starsia toto zdrave vyvazila langosom so smotanou a syrom a mladsi mal z domu pohankovy chlebik s maslom.

milanemila
16. aug 2024

Toto naprikad vevera 1r4m. Chlebik kvaskovy vo vajicku, morcacia sunka 98% so snizenym obsahom soli, naklicene mungo a cervena sosovica, parika. Cize uplne jednoduche, co chladnicka dala a ma tam vsetko aj tuky, proteiny, sacharidy a dost vlakniny.

dominikamacakova
16. aug 2024

Na tomto tanieri nič úžasné nevidím. Najjednoduchšie jedlo, nakrájať všetko na tanier. My máme teraz paradajky a uhorky svoje, takže skoro každý deň je vajíčko, chlieb, paradajka, uhorka, pečivo, syr. Vonku nám rastú maliny, kupujem melón, banány musia byť, jablká už máme od starkej.

pralinka86
16. aug 2024

To nie je realne množstvo pre 10mes 1 dieta na 1 jedlo
Myslim, ze kazdy ma vlastny rozum a podla uvazenia a moznosti stravuje ci seba ci dieta

milanemila
16. aug 2024

@pralinka86 tiez si myslim, ze tolko ani zdaleka nezje a plus nechapem to arasidove maslo pre 10m 🙈

jarnajar
16. aug 2024

Konkrétne k tanieru - normálna praženica, nechápem to ovocie, ja dám k praženici zeleninu, dva - tri druhy. Či to zjedia je ďalšia vec. Pre 10 mes. dieťa je to aj veľká porcia.
Veď daj chlieb s maslom a k nemu zeleninu. Inokedy maslo nahraď orieškovým maslom, inokedy nátierkou. A tá zelenina pravdaže, rôzne druhy ovocia... v lete je toho plno. Nedávam sto vecí na jeden tanier, ale v rámci dňa to rôzne vyvažujem, sú lepšie a horšie dni, moje deti sú navyše slabší jedaci, tak mam často pocit márnosti, že sa toho ledva dotknú. Ty píšeš o veku, keď bábätko len prechádza na rodinnú stravu, postupne si nájdete spôsoby. Základ je mať doma rôzne potraviny- kase z rôznych zŕn, základné ingrediencie, zeleninu, ovocie, rôzne druhy strukovin, mäsa, atď. Ale do roka je to pravdaže limitované, skôr o skúšaní.

juliacenc
16. aug 2024

No toto je najhorsie co mozes pozerat. Realita je u kazdeho ina a jefnoducha. Pre deti hlavne jednoducho a prakticky

ivik4
16. aug 2024

Nie v zivote nikdy sme taketo taniere nerobili synovi 😄

svetlonos
16. aug 2024

No vieš co? My detom musíme robiť do skolky desiate a olovrant v AT. Idem kúpiť knihu s receptami pre tieto desiatove boxy.
Dávam ovocie vacsinou 2-3 druhy, zeleninu 2 druhy, vajce na rôzne spôsoby, avokádo, šunku silami, nejaké pečivo.
A podla stavu vyslania sa niekedy

svetlonos
16. aug 2024

A keď sa dobre vyspím, tak mam aj par formiciek na keksy a vykrajujeme šunku, salámu a zeleninu 😁

svetlonos
16. aug 2024

A netráp sa, veď nejde kazde ráno len chleba s maslom ci 🙂?

ivangeline
16. aug 2024

Pri prvých dvoch som sa troska snažila. Teraz vôbec. Je to, čo aj my.

marianarem
16. aug 2024

Moj ano, ked sekol s prikrmami, tak zacal jedavat na tento styl. Doteraz ma takto vecere, ma 4.5r. Ale ja som zase taka, ze ma bavi pripravovat jedlo. Plus teda maju pravdu zeny nado mnou, ze toto nie je nic extra, nakrajas par veci, prazenica je za 3 minuty, za mna je to rychle jedlo aj pre mamu, ktoru to nebavi.