Jedlo pre 7 mesačné dieťa

nikaaaaa
12. aug 2015

Baby potrebujem pomoc .
Malý mi odmieta uplne mlieko v noci zje len 1 krát aj to na silu ale aj asi preto že mu žiadne mlieko nevyhovuje plače d neho skôr vrieska. Zje už uplne všetko len neviem čo mu mám dať na ranajky zúbky ešte nemá 🙂nakolko to malo byť mliečko ale to odmieta :o/
ďakujem

sasa1983
12. aug 2015

@nikaaaaa ked mu samotne mlieko nechuti,skusila si mlieko a ochutrna kasicka (hociaka)? Alebo mlieko plus daka naor.DM 6zrnna a k tomu ovocie? Jednoducho,aby mal mlieko a trosku ho osidit,ze to bude mat hustejsiu konzistenciu a lahodnejsiu chut? Mozes dat viac ovocia,ja ho napr aj zahustujem,aby to raz bolo len ovocie,raz ovocie s lepkom..

lilimoni
12. aug 2015

Skus mu ho zmiesat s vyzivou alebo uvarit kasu alebu su aj tie kasicky od 4,6 mesiacov, tas skus take nieco. Nasilu mu nedavaj z flase, ked nechce 🙂

helenanovakova
12. aug 2015

ja namiesto UM dávam Sinlac

nikaaaaa
autor
12. aug 2015

@sasa1983
@lilimoni
ano skusil nechcel radsej zjedol kasicku samu ovocie ma vždy same na desiatu na obed polievka alebo masko s cestovinami to pomixujem ale už kupujem také bez vajecne písmenka tie spapa cele na olovrant má bud taku dren sunarek terz v teple mu až tak nechutí papat ale ked hocico papa zje minimalne 200g a na večeru ma od nutrilonu kasicku zatial bez laktozy nakolko až v septembry ideme znova na test ale ja mu už aj tak dávam normálnu kasicku jahodovú alebo normalnu kašu uvarm zvodou a dam troška granka.
Dnes na ranajky nechcel mlieko tak dostal obycajný jogurt s grankom to zjedol na posedenie
Len neviem co mudat na ranajky
Už cakam na september nakolko už mu chcem dat originál kozie prevarené mliečko aby sa nasítil lebo odmieta v hocijakej forme mlieko už ked mu dám na výber flasu z cajíkom alebo mliečko radsej si zobere čaj

pribinak
12. aug 2015

7 mesačný uz môže papať biely jogurt, vela detičiek co nechcú mlieko, dobre tolerujú kyslomliečne výrobky

pribinak
12. aug 2015

@nikaaaaa nedávaj mu granko, zbytočne ho učíš na sladké, do jogurtu mu môžeš postrihať ovocie, ci dat rozmocit kúsky rožka ci celozrnných piskot, alebo mu pomel do neho ovsené vločky

nikaaaaa
autor
12. aug 2015

@helenanovakova je to podobneako nutrilon bezmliecna to zboznuje on zje všetko nevybera si papa vsetko len mlieko odmieta a doktorka vraví že do 3 rokov musí mat mlieko a on ani vidieť ani počuť

nikaaaaa
autor
12. aug 2015

@pribinak dávam len troška ked ochutnám nieje to sladke 🙂

pribinak
12. aug 2015

@nikaaaaa ale deti majú omnoho citlivejšie chuťové poháriky a rýchlo si zvykajú, alebo mu skús kúpiť biele acidko

lilimoni
12. aug 2015

A krupicovu kasu z um by nespapal?

nikaaaaa
autor
12. aug 2015

@lilimoni už som robila nechutilo mu robím krupicu s ovocím

bibistec
12. aug 2015

@nikaaaaa no neviem mne to jedlo nepride vhodne pre 7 mes. dieta, jahodove, a granko vobec nie a kozie pozor ak ma problem nejaky (laktoza, alergia na kravske) pises o testoch tak kozie tiez nie kazde mlieko ma laktozu aj materske a ak ma alergiu na kravske tak na kozie a akekolvek ine zareaguje rovnako. my totiz mame ten problem. v lete nema velmi chut od tepla, ale ak nechce mlieko davaj kase, aj pseno mozes povarit a rozmixovat, neslad velmi ak mozes skor prichucovat skoricou, alebo karob mozes dat ale nie biely cukor.

sojorez
12. aug 2015

@nikaaaaa doteraz bol kojeny alebo na um? Moje hviezdy po ukonceni kojenia nechceli um,ale to mali kolo 2 rokov,tak my sme si vystacili s jogurtami,acidkom a podobne na doplnenie vapnika... Ak bol na um,tak to mozno bude teplotami,prechodne... skusila by som menit znacky,snad mu nieco sadne... tiez sa mi zda skoro na granko a sladose,ale kazda mamka sme ina a ked je to cesta k tomu,aby vobec nieco vypil,tak by som skor hladala medzi vyrobkami,kt.su urcene pre dany vek...niekto robi napr. mandlove mlieko alebo sojove,kokosove...

nikaaaaa
autor
13. aug 2015

@bibistec jahidove je od ukonceneho 6 mesiaca kasicka 🙂

nikaaaaa
autor
13. aug 2015

@sojorez bol na um ale mal vyskúšane všeky ale s každého ho bolí bruško nevyhovuje mu preto ho odmieta s tepla to nieje nakolko ked bu urobím normalne jedlo to spapa bez problemou.Granko mal lenraz a to za polku cajovej lyžicky nebolo to sladke do 210 gramou jedla. Podotýkam papa vsetko vlocky kaše maso vsetká zelenina ,

sojorez
13. aug 2015

@nikaaaaa necitala som vsetky prispevky tak ci si uz skusala aj hypoalergenne mliecka kvoli intolerancii laktozy...acidko biele by uz mohol,kyslomliecne sa travia lepsie...prip.mu mliecko zamiesat do zemiakov alebo inak maskovat... ked budete doplnovat vapnik z inych zdrojov,tak by ste to na cas mali zvladnut bez problemov,pri dlhsom odmietani by som riesila mozno z gastro kvoli alergii na laktozu

asocial
13. aug 2015

@nikaaaaa 7 mesacne dieta by podla mna nemalo ani ochutnavat granko, jahody su silny alergen nevhodny pre taky vek...
ale ked papa biely jogurt, alebo nemliecne kase, tak aspon mlieko donho dostanes..ale skusila by som zmenit mlieko..
mne sa zda strasne malicky na to, co opisujes, co zje..

nikaaaaa
autor
13. aug 2015

@asocial jahodova kasa je od6 mesiacov a uz ma ukončený 7 bude mať 8 mali sme vsetky mlieka od nutrilonu po france lait nic mu nevyhovuje boli ho brusko a on zje vsetko a znicohi ho neboli brusku je ok

nikaaaaa
autor
13. aug 2015

@sojorez mame nutrilon low lactose mali sme vsetky mlieka aj france lait boli ho brusko iba s normálnej stravy je v pohode castro chodime a nic neriešia v septembry ide znova na test a mal by byt v pohode

bibistec
13. aug 2015

@nikaaaaa mozno napisane ale lekarka by ti vysvetlila preco nie

sojorez
14. aug 2015

Zas trochu tolerancie nezaskodi 🙂 kazda z nas predsa robi pri vychove tak,aby bolo dietku dobre,ziadna s umyslom mu uskodit... a hranice,co je dobre a spravne a co nie, nie su striktne vymedzene... pri prvej som stekala na pol rodiny,ked sa snazili do nej napchat cokoladu v troch rokoch,druha uz sa v cokoladkovani zviezla so sestrou skor...zavadzanie lepku -co platilo pred 8 rokmi,neplati dnes... kazda mame vlastnu cesticku ako na to,ci uz striktne podla zdravej vyzivy alebo kus benevolentnejsie (co asi ide ruka v ruke s vyssim poctom deti 🙂 aspon ja mam pocit,ze nas cakatel v brusku sa bude musiet akcnejsie zaradit do svorky 🙂 )