Ahojte baby, pomaly sa pripravujeme na dovolenku v taliansku. Chystáme sa začiatkom septembra kedy už nebudú take závratne teploty. Ako riešite niekde vyslovene na cestách obedy? Maly má rok a pol a kúpené prikrmy uplne odmieta keďže je odchovaný na domácich výživách a váre(rada varím). Na dovolenke chceme ísť na jeden celodenný výlet mimo nášho ubytovania a neviem ako vyriešiť obed. Alebo to netreba siliť a jeden deň prežije na vyzivach a nemám riskovať v zahraničí že by sa vplyvom tepla niečo prevážané pokazilo? Ďakujem za všetky rady a názory. 🙂
Aj dochutené? Samozrejme aj ja dochucujem ale v reštauráciách sa stretávam zväčša s presolenými prekorenenymi a inak predochutenými jedlami.
@emuemu
@lllienka25 vziať banán alebo do termoradky jogurt a v restike objednať čisté cestoviny, ryžu… alebo niečo podobne. Aj podľa mňa sú na dieťa reštauračné jedla príliš slané.
@eternity24 toto je dobrý nápad ciste cestoviny a navrch vymyslím niečo navrch čo sa nekazí 😊 pripadne myslite že by v termoske vydržala aj nejaká vychladená zeleninová omáčka?
@lllienka25 ročne dieta by nemalo mať problém s jedlom z reštaurácie. Jednoducho pri objednaní jedla čašníkovi povedz, aby mu pripravili jedlo neochutene.
@lllienka25 Ahoj ja som takéto situácie riešila pri dcére kupenym prikrmom, jeden deň zvládla aj s tým. Tiež som sa bála dať reštauračné jedlo. Naša mala rada napríklad toto
@lllienka25 my sme.dost pochodili s deťmi ,máme dve malé po sebe,proste sme vzali kupované a aspoň podlubali,zohreju ti to hocikde, alebo kúsok pečiva,neaka palacinka,kúsok polievky,vôbec som neriešila či je to dochutenie atď proste buď chcem byť na výlete/dovolenke alebo môžem ostať doma, nechodíme každý deň
Tak nie len ročne dieťa, ale aj staršie s tým môžu mať problém.
Ja mam dve deti 3 a 5.5 ročné a jedlo v reštaurácii čistá katastrofa. Čo možno a sem tam zjedia, sú hranolky.
Ja mám dve termosky a vždy im beriem so sebou polievku. A ak sme celý deň na výlete, tak ovocie, zelenina, poprípade sladkosť, zmrzlina a potom majú teplú večeru.
@lllienka25 ides do talianska, nie do krajiny, kde nie je pitna voda… nevlac nic, normalne mu kupis jedlo
@lllienka25 samozrejme. Aj polievka v termoske. Alebo vziať nejaké pečivo, rožok, buchtička, hrozno, banán, jogurt, piškotky. Moje krsniatko tiež absolútne odmietalo kúpené prikrmy, na výletoch sme to riešili tak ako píšem. Rovnako teraz postupujem pri dcérke. Alebo v restike obj hranolky, raz za čas to dieťaťu neuskodi, čisté cestoviny atd.
@lllienka25 mam dieta v rovnakom veku a zje vsetko…na dovolenke sme vacsinou mali cestoviny na rozne sposoby, pecivo s maslom, dtemom, zeleninu, ovocie…