Jedli ste dezert Crème brûlée?

13. nov 2023

Jedli ste dezert Crème brûlée?
Chutilo?
Aké to je? A cenovo? Nech nezbankrotujem🙃
Dakujem

vroni
13. nov 2023

Jedli, výborne a nezbankrotujes. Nemas za co.

beata_k
13. nov 2023

Jedla. Chutilo. Nezbankrotujes.

melanta
13. nov 2023

Áno, aj ho pravidelne robievam.

autor
13. nov 2023

@vroni
@beata_k co vam pripomina vnutro?
@melanta wau, odpalujes vrch? 🤩

melanta
13. nov 2023

Áno, flambovaciu pištoľ používam bežne alebo teda bežne na jedlá, kde sa niečo flambuje.

vroni
13. nov 2023

Vanilkový puding. Tiež ho robievame doma (ja nie, chlap), odpáliť ten cukor zhora je hračka.

aniele
13. nov 2023

Aj ja ho robievam. Zvyčajne vtedy, keď mi ostanú žĺtka z torty Pavlovej. Samozrejme, karamelizujem cukor na povrchu. Ten kontrast medzi chladeným hladkým krémom a chrumkavou teplou krustou je skvelý.
@melanta

diewcatqoo
13. nov 2023

Ehm, keby si mam vybrat medzi tymto a tiramisu, vzdy si vyberiem tiramisu. Neviem, ale ja z tohto dezertu nie som nejak paf 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
13. nov 2023

@vroni to je vanilkové?
@aniele spodok je chladený?

vroni
13. nov 2023

Áno, je to vanilkový krém, s horúcou cukrovou kôrkou. Obsahuje relatívne málo cukru, takže to nie je až taká ťažká bomba do žalúdka ako klasický zákusok alebo tiramisu. Francúzi nezvyknú používať pištoľ, majú na to také peciatkovacie železo, ale myslím, ze to nemá vplyv na chuť ale len na efekt.

cookie29
13. nov 2023

obycajny puding, trosku hustejsi, posypany cukrom ktory upalis. Bud normalne pistolou a ak nemas tak chvilka pod horucim grilom. Za mna nic extra

aniele
13. nov 2023

Nie je to celkom obyčajný puding. Pozri si recept. https://recepty.aktuality.sk/recept/7414/cr-me-...
Žiaden škrob, zavarený do mlieka. Mlieko, cukor, vanilka, smotana. Napoly sa v rúre pečie a napoly varí. A po vychladnutí musí do chladničky. Mňamka, skús.

majlo1234
13. nov 2023

@aniele presne, ja to milujem pre tu smotanovu chut, piding sa moze schovat. Ale malo to robim, nechce sa mi🤣
@melanta na co este pouzivas flambovaciu pistol? Mam kupenu, a olrem toho creme brulee som ju este nepouzila🫣

danica2711
13. nov 2023

@cookie29 tak keď to robíš ako hustý puding, tak fakt nič extra. Nie je to puding, robí sa zo žĺtkov, smotany, vanilky, receptov je plný Google. Správne urobený je veľmi lahodný

melanta
13. nov 2023

@aniele áno presne, robievam to vtedy, keď robím pavlovku. A tú robievam 2-3 krát do mesiaca, väčšinou roládu alebo mini pavlovky. Takže raz využijem žĺtka na likér, raz na creme brulée. A áno, tá chuť je smotanová, nie vanilková, s chuťou pudingu to nič nemá spoločné. Ale môže byť, že niekto to ochutnal niekde, kde namiesto pečenia použili vanilkový pundingový prášok a potom to človek ozaj nevie posúdiť inak. Ale kvalitne urobený nemá s pudingom nič spoločné.

melanta
13. nov 2023

@majlo1234 palacinky, ovocie, syr na domácich burgroch, niektoré mäsové jedlá už keď už sú na tanieri.

aniele
13. nov 2023

@majlo1234 Ja napríklad na čoládové cupcakes s bielkovou "špičkou" navrchu (bielka s cukrom nad parou, cukrárskym vreckom nanesené, vychladené).

mk1111111111
13. nov 2023

@aniele prosim Ta, ta smotana do vyslahanych zltkov ide vrela, ci tepla, studena?

majlo1234
13. nov 2023

@melanta na ake ovocie? Surove? Ci nejako predpripravene? To znie zaujimavo, aj tie palacinky(tie som zvykla flambovat priamo na sporaku v panvici, ale uz mame indukciu a odkedy nefajcim, malokedy mame doma zapalovac😃)

aniele
13. nov 2023

@mk1111111111 Tento recept je detailnejší:https://varecha.pravda.sk/recepty/creme-brulee-fotorecept/15214-recept.html

mk1111111111
13. nov 2023

Dakujem

slavomira236
13. nov 2023

Je to sko puding len vo dorme a take traslave mne pripada ako puding na vode robeny. A skor karamelovy chutovo ako vanilkovy
Asponco som jedla vo francuzku a uk. Ja to nemusim tak ako makronky

sense
13. nov 2023

Jedlá, ale teda poznám aj lepšie dezerty

cookie29
13. nov 2023

@danica2711 😂😂😂 žijem vo 🇫🇷. Crème brûlée je klasika. Ale keď chceš niekomu priblížiť aké to je, tak najbližšie je hustejší puding 😂

autor
13. nov 2023

@cookie29 diky