Jedli ste dezert Crème brûlée?
Chutilo?
Aké to je? A cenovo? Nech nezbankrotujem🙃
Dakujem
Jedla. Chutilo. Nezbankrotujes.
Áno, aj ho pravidelne robievam.
Áno, flambovaciu pištoľ používam bežne alebo teda bežne na jedlá, kde sa niečo flambuje.
Vanilkový puding. Tiež ho robievame doma (ja nie, chlap), odpáliť ten cukor zhora je hračka.
Ehm, keby si mam vybrat medzi tymto a tiramisu, vzdy si vyberiem tiramisu. Neviem, ale ja z tohto dezertu nie som nejak paf 🙂
Áno, je to vanilkový krém, s horúcou cukrovou kôrkou. Obsahuje relatívne málo cukru, takže to nie je až taká ťažká bomba do žalúdka ako klasický zákusok alebo tiramisu. Francúzi nezvyknú používať pištoľ, majú na to také peciatkovacie železo, ale myslím, ze to nemá vplyv na chuť ale len na efekt.
Nie je to celkom obyčajný puding. Pozri si recept. https://recepty.aktuality.sk/recept/7414/cr-me-...
Žiaden škrob, zavarený do mlieka. Mlieko, cukor, vanilka, smotana. Napoly sa v rúre pečie a napoly varí. A po vychladnutí musí do chladničky. Mňamka, skús.
@cookie29 tak keď to robíš ako hustý puding, tak fakt nič extra. Nie je to puding, robí sa zo žĺtkov, smotany, vanilky, receptov je plný Google. Správne urobený je veľmi lahodný
@aniele áno presne, robievam to vtedy, keď robím pavlovku. A tú robievam 2-3 krát do mesiaca, väčšinou roládu alebo mini pavlovky. Takže raz využijem žĺtka na likér, raz na creme brulée. A áno, tá chuť je smotanová, nie vanilková, s chuťou pudingu to nič nemá spoločné. Ale môže byť, že niekto to ochutnal niekde, kde namiesto pečenia použili vanilkový pundingový prášok a potom to človek ozaj nevie posúdiť inak. Ale kvalitne urobený nemá s pudingom nič spoločné.
@aniele prosim Ta, ta smotana do vyslahanych zltkov ide vrela, ci tepla, studena?
@mk1111111111 Tento recept je detailnejší:https://varecha.pravda.sk/recepty/creme-brulee-fotorecept/15214-recept.html
Dakujem
Je to sko puding len vo dorme a take traslave mne pripada ako puding na vode robeny. A skor karamelovy chutovo ako vanilkovy
Asponco som jedla vo francuzku a uk. Ja to nemusim tak ako makronky
Jedlá, ale teda poznám aj lepšie dezerty
@danica2711 😂😂😂 žijem vo 🇫🇷. Crème brûlée je klasika. Ale keď chceš niekomu priblížiť aké to je, tak najbližšie je hustejší puding 😂
@cookie29 diky
Jedli, výborne a nezbankrotujes. Nemas za co.