Ahojte. Už rok sa stravujem bez múky (ani jej iné varianty, napr. pohánková, ryžová a pod.), schudla som asi 15 kg, aj kvôli jednému zdr. problému nemôžem... a vážne potrebujem inšpirácie, tipy na jedlá, myslím teplé, čo na obed. Stále varím rovnaké, mäso, príloha, prípadne soté, zapečené kura na zemiakoch v remoske atd. Budem veľmi rada, keď mi tu napíšte (najlepšie nie moc zložité a časovo náročné ☺ ) tipy, čo variť. Mám aj super remosku Tefal, v nej sa dobre zapeká.
Ďakujem pekne
Pridaj sa do paleo skupiny, tam je receptov na mraky. Aj na sisky, chlieb ci halusky bez obilnin 😉
@pininka Ďakujem to vyzerá dobre 🙂 vyskúšam.
To ťa teda obdivujem, vôbec si neviem predstaviť, že by som varila všetko bez múky. Pečieš ako? Mne napadlo, že som videla kopec receptov napríklad na palacinky alebo lievance bez múky 🙂
@tanalyn Noo ja nepečiem 🙂 ale ako občas zhreším (potom si mooc nadávam). To si neviem predstaviť, palacinky a lievance atd. bez múky, ale ja ani nemám potrebu takéto veci jesť. Mne skôr tie cestoviny chýbajú, odmala som mega cestovinový človek ☺ občas si dám ryžové cestoviny.
Skús si pozrieť celiakia, tam nájdeš rôzne recepty aj na raňajky aj na obed, polievka a podobne. Možno by si si niečo tam našla. Tiež už som viackrát taký obed robila a super. Len niekedy neodolám 😀
@eeerickal1 To je akože skupinka tu prosím Ťa, či to je téma v diskusiách? No len celiakia, tí môžu jesť náhražky (pardon, neviem, ako sa to povie slovensky ☺), ako napr. kukuričná múka a pod. Nie?
@vroni čím napr. zahusťuješ, omáčky, polievky? moja mama tuším morskými riasami, má také sáčky. ale keď to nie je ono...
@zvieratko31, nuz, obvykle nicim. Ked uz velmi treba, posluzi nastruhany zemiak, rozslahana zelenina a keby som teoreticky chcela, tak tapioka...
@vroni ano tapiokový škrob, aj to používame občas. tak fajn, budem aj ja takto robiť.
Inak besamelovu omacku robim tiez z tapioky (lasagne bez nej mi rodinna banda proste nezje), platky lasagni robim zo sezamovych cestovin alebo z cukiny, baklazanu, karelabu ci velkej mrkvy (to uz je vyssi stupen perverzity 😂 ) Su aj z morskych rias, ale tie nam nechutia (resp. napriek prisaham vyrobcov, ze su bez chuti a zapachu nam stale smrdia a chutia rybacinou)
Baby mate este nejake recepty od macingovej?
@noni99 to sa dá určite stiahnuť, my s mamou sme si tak rok dozadu varili podla nej a niektoré recepty fakt supeer, asi vytiahnem tu knižku a dám sa do toho, to je nápad ďakujem ☺ nejaký s mrkvou ta bol vážne velmi dobrý, velmi nám to chutilo. ale pozor - moja mama dostala hnačky a grcala, prišla po ňu sanitka a tri dni bola v nemocke, nie každý je na to stavaný...
@zvieratko31 a neda sa ti nejake recepty odfotit? Alebo napisat... no chuda mama. Aj mne po cvikli a karfiole robi brucho veeeelku sarapatu a to su ine bolesti. Ale ked robim smoothie .ked zavaranu cviklu tak nic. Nechapem svojmu telu uz 🙂 ja si potrebujem nastartovat metabolizmus
@noni99 no čas je môj nepriatel, ale dnes by mala prísť mama (odcestovaná) a vypýtam si tú knižku. Ale idem do práce do noci, čiže jedine zajtra. Niečo odfotím, len poprosím o trpezlivosť ☺
@zvieratko31 jasne si zlata. Dakujem pekne 😉
@noni99 veď tú knihu nájdete aj tu v bazári na MK...
aj tu máš tému:
https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/detox-podla-macingovej/
@zvieratko31 Inak úplne jednoduché jedlo je šošovicový prívarok s vajíčkom, ja to robím bez múky. Alebo hrachový.
@zvieratko31 nie nie to je normálne web stránka, aspoň teda ja som to tak našla. Skús. Hej nejaké náhrady sa môžu, ale po väčšine čo viem, tak si nedávajú, skús si to pozrieť za to nič nedáš a možno niečo vyberieš 🙂
zahustovat sa da v pohode zeleninou, cibulou, nastruhanym zemiakom. a cestoviny su aj strukovinove 🙂
Super ze mas taku pevnu volu. Ja zvyknem robit taky masovo zeleninovy nakyp. Orestujes na cibulke mlete maso, okorenis, osolis, das do remosky, v tej istej panvici na masle orestujes zeleninu, ja som davala mrazenu, kto ma co rad, tiez osolis, pridas to k masu a zmiesas to, pridat dve vajicka, tiez do toho zamiesat, uhladit a poriadne zasypat so syrom a dat zapiect. Je to raz dva, my to jeme s chlebom,ale ty mozes kludne len tak. Krasne sa to potom kraja ako fasirka.