Ahojte,poraďte jedálniček pre trojčlennu rodinu na týždeň. Chystáme sa k moru a obed si chceme pokryť sami.
Vďaka
Kúp tortelinny na dva obedy a máš rýchly a lacný obed. So syrom postrúhaným.
Ďalej by som ryby so zemiakmi, cestoviny s tuniakom a paradajkou, cestoviny s vajíčkom,palacinky
Kupit nejaku rybu, napr. lososa, opiect narychlo na panvici a k tomu zeleninovy salat, cestoviny, tofu opiect na panvici a k tomu zelenina, kuskus ako priloha - staci zaliat, kupit tortilly a naplnit zeleninou/kuracim masom/fazulou z konzervy, ja napr. robim niekedy aj instantne rezance s tuniakom z konzervy, i ked pre male dieta to asi uplne nie je. Na cestu su fajn aj tie tuniakove salaty v konzerve - robi ich aj Lidl alebo od Rio mare.
Záleží, či suroviny budete niesť so sebou, alebo kúpite na mieste. Ak máte k dispozícii gril, tak je vybavené - ugrilujte si rybu, mäso - bravčové, kuracinu, ak peňaženka dovolí tak steaky, k tomu šalát, či grilovaná zelenina. ak to ma byt niečo výdatnejšie tak ako prílohu ryžu, zemiaky, jeden deň cestoviny s kuraťom alebo krevetami alebo len hubami a alfredo omáčkou, další deň marinara omáčka s darmi mora, tuniakom alebo mletým hovädzím, lečo so zemiakmi, quesadillas so šalátom, pripadne do nich dať už ugrilované prúžky kuracieho masa z obchodu, konzerva “baked beans” a k tomu zemiaky, ak treba aj mäso, tak opražené prerastené pásiky slaniny, kolienka s vajcom…
Nemusis ani varit-kup chlieb syr a sunku, paradajky a papriky a urob sendvice alebo nech si kazdy urobi sam
@vler denne chlieb, syr, šunku, zeleninu na obed?
A kam idete na dovolenku?
Cestoviny s morcadelou, hotovými omáčkami, syrovou, špenátovou. Rizoto. Zemiaky v rúre a grilovaný hermelin, mozarela v trojobale, prívarok, zapekaná tortička s fazuľou, avokádom, syrom a ryžou čo zvýšila z rizota.
Niekde mávajú teplé pulty v potravinách - pečené kura, teplé cestoviny atď...za pár €. Ja napr keď obed v apartmáne, tak kúpim cestou z plaze jednu maxi pizzu, uvarím rýchlu polievku kym ešte decká ráno spia a hotovo. Alebo rýchle špagety s omáčkou, večer naložíme mäso a na obed na panvicu k tomu šalát a zemiaky...
zalezi co mate radi… rychle su cestoviny na rozne sposoby, opiect rybu, hermelin, urobit salat, rizoto, polievku… nieco lahke a rychle
My ked nechceme dlho varit napr v kempe...cestoviny s omackou a syrom (omacka nasa klobaska, paradajky, paprika, kecup), ryza a maso s omackou moyes aj pomiesat ako rizoto. zober si ak mas ten mini gril (byva gril, wafle, touster 3 v 1) a tam na papieri na pecenie mas hermelin za ľ min urobeny, k tomu bud kasa, zelenina. Moje decka aj palacinky kludne obed. Vecera parky, toust,
Spagety,rizoto aj s masom,huste omacky s vajkom natvrdo,maso s ryzou