Je v poriadku, ak je oranžové hokaido vo vnútri zelené?

mimona12
27. aug 2020

je v pohode na polievku hokaido, ktore je vnutri trochu nazelenale, aj ked na povrchu uplne v pohode oranzove?

ericka_l
27. aug 2020

Nemáš náhodou fotku? Lepšie by sa ti podľa mňa radilo, lebo nie je zelaná ako zelená ak ma rozumieš

nikpa
27. aug 2020

@mimona12 my pestujeme na záhrade, nestriekame, preto ich mame všelijaké škaredé z vonku hnede aj zelene ale vo vnútri boli zatiaľ vždy pekné žlto-oranžové. Tak neviem, ta foto by pomohla

ajka0207
27. aug 2020

@mimona12 asi ešte nie je úplne zrelé či?

iwusik74
27. aug 2020

aj podla mna este nie je uplne zrele

dominka63
27. aug 2020

Je dobra aj taka

bets
27. aug 2020

Nie je ešte v dospelej zrelosti, ale na rozdiel od paradajok, by nemal byt problém. Aspoň keď som hľadala všeobecne k tekviciam, tak nedozreta tekvica nema toxíny, takže ja v pohode používam. Pre prvé prikrmy pre dieťa som použila len poriadne dozrete, aby mali všetky zdraviu prospešné látky. Tekvice typu maslova, hokaido sa oberajú, keď majú suchu stopku, vtedy sú zrelé. Potom ich treba nechať cca 2 týždne pri izbovej teplote a potom uskladniť, maslova vydrží aj 3-4 mesiace, hokaido menej.

bets
28. aug 2020

@miskooo1987 to so zrelosť ou nič nemá. Aj v článku je písané, že sa to stáva krížením druhov. Všetky takéto otravy, čo som čítala sa stali tým, že v jednom záhone pestovali jedle druhý s nejedlymi, napr. s okrasnými tekvicami. A odobranim semena z vlastnej úrody (už skrizeneho druhu) si ďalší rok vypestovali takéto toxické cukety, tekvice. Prosím čítať články s porozumením a rovnako aj otázku a nesirit nepravdy, čoho je plný net a ľudia úplne zmätení.

bets
28. aug 2020

Tu je článok k zrelosti, nevýhoda je, že tekvica nema všetky zdraviu prospešné látky, ale konzumovať sa dá. Ak sa omylom odtrhne skôr, človek sa síce o to ochudobní, ale je normálne jedlá a nepatrí do koša.
Pestujem tekvice, rôzne druhy a cukety roky a už sme jedli aj nedozrete.
Kolegyňa dokonca minulý rok nepochopila, ako má maslova tekvica vyzerať zrelá, oni ich trhali zeleno biele, miesto oranžových. Ina múdra kolegyňa ju presvedčila, že to je taky druh, tak ich také pojedli vrátane ročného vnuka 🙂 dostala som ju od nej takú nezrelu, nechala pár týždňov dobehnúť pri izbovej teplote, trochu zoranzovela, nebolo to ono, ale pridala som aj ju do varenia 🙂

https://zahradkar.pluska.sk/uzitkova-zahrada/ke...

zuzanaam
28. aug 2020

Správne, zrelosť hokkaida sa zisťuje podľa stopky, nie farby. Existuje veľa odrôd, oranžové, modré, zelené, oranžovozelené. Pestovala som všetky a môžem povedať, že najchutnejšie sú práve tie oranžovozelené odrody, teda mne sa zdali. Otráviť sa dá horkými cuketami a uhorkami, nie zeleným hokkaidom.

nikola02
18. sep 2021

Ahojte pridám sa sem, aj mne sa toto stalo
Je to v poriadku ? Alebo to mám vyhodiť ?