Prosím vás asi sa chytíte za hlavu že čo sa to pytam ale trstinový cukor je to iste ako hnedý cukor?
V recepte mam že hnedý cukor, tak idem do obchodu ale že ak by ho nahodou nemali pod tým názvom alebo čo. Prosím nesmejte sa mi :D mam 17
Ja mam teda ovela viac rokov a tiez by som nevedela, ci hnedy a trstinovy mozem povazovat za to iste, tak si z toho nic nerob :D
Niekedy je hnedy cukor iba zafarbeny biely cukor.
Ale zvycajne, ak je v recepte hnedy cukor, je mysleny trstinovy cukor.
Hnedy cukor je v podstate len karamelom ofarbeny cukor. Takze ma taku trochu inaksiu vonu a chut.
Aspon takt by to malo byt. Nehovorim, ze vyrobca si to nenazve inak.
V recepte pravdepodobne myslia trstinovy, ale vyrabaju aj hnedy cukor, ktory je bezny biely s farbivom. Ak by bol podozrivo lacny oproti trstinovym, tak to je ten.
Vedeli ste, že…?
O tom, že jete o čosi zdravšiu alternatívu cukru, vám nemusí napovedať samotná farba. Hnedý cukor môže byť tiež vyrobený z cukrovej repy, len býva šikovne prifarbený karamelom alebo melasou, aby bol v očiach spotrebiteľov atraktívnejší.
Hnedý trstinový cukor pochádza z plodiny, ktorá sa pestuje v Amerike či Ázii, aj preto môže byť cena nefalšovaného trstinového cukru oveľa vyššia. Navyše, prírodný cukor získaný z trstiny nemá paradoxne hnedú, ale svetlobéžovú farbu.
Nie,
nieje to to iste.
Hnedy cukor je obycajny biely repny cukor, len je zafarbeny karamelom, aby vytvaral dojem, ze je to nieco lepsie a zdravsie ako biely cukor.
Trstinovy cukor je vyrobeny z cukrovej trstiny.
ten svetlohnedy cukor je asi skor len reklamny trik, trosku prifarbeny s prichutou karamelu. ale zrejme myslia v recepte ten. je to vlastne rafinovany cukor zbaveny vsetkych zivin, cisty cukor
existuje vsak aj muscovado cukor, ten je taky tazky, tmavohnedy, vonavy, obsahuje aj melasu, je uplne iny. mozno su aj ine typy cukor, ved cukor sa vlastne vyraba aj z roznych plodin. ja som do niektorych receptov, kde isiel hnedy cukor, pouzivala tento muscovado. ale potom ma to preslo, lebo je drahy :D
Vieš čo to sa priznám že hádam asi ani ja neviem celkom rozdiel lebo mne to príde že cukor ako cukor, že proste už sa vyvracajú aj v tomto informácie možno že ktorý je zdravší atď 🙂
mozes kludne miesto neho pouzit aj klasicky biely cukor. hej, mal by byt akoze o nieco zdravsi, ale to su take minimalne rozdiely v tych hodnotach, ze si myslim, ze je to fakt jedno.
Biely cukor je fafinovany cukor, trstinový alebo repny. Hnedý cukor je nerafinovany, nebieleny a obsahuje zvyšky melasy. Podľa toho kolo melasy obsahuje, tak je sfarbený. Niektorý jej ho ma máličko, niektorý viac. A hnedý cukor môže byt aj trstinový aj repny.
Áno, trstinový, hnedý, to isté. Čo ideš piecť?