Je toto začínajúca pleseň?

30. dec 2024

Je toto začínajúca pleseň?

majlo23
30. dec 2024

Charakteristická biela tenká vrstva na kôrke klobásy je usadenina pozostávajúca zo soli a bielkovín, keď tieto zložky kryštalizujú, t. j. počas skladovania v chladničke. Najjednoduchším testom je vytiahnuť salámu alebo klobásu na pracovnú dosku - po niekoľkých okamihoch by povlak mal začať miznúť. Veľmi často sa povlak dá dokonca zotrieť prstom.

albi12
30. dec 2024

@majlo23 pravda, pýtala som sa mäsiarky.

eliska13
30. dec 2024

Môžeš ju použiť nabudúce nie do chladničky, ale ak máš špajzu sucho a chlad

misslilac13
30. dec 2024

Nie pleseň na zle vyudenej klobase sa tvorí skôr v takých kruhoch. Toto len vychádza soľ z nich