Ahojte baby. Prosím vás, čo si o ňom myslíte? Kupovali sme ho síce v pondelok, bolo ale zabalené v pôvodnom obale a trvanlivosť ma do 26.9. ☹️ Neviem posúdiť, či smrdí tak, ako by nemalo. Mne smrdí každé mäso 🙈
no tak ak je maso pokazene to smrdi po zdochline, to rozoznas urcite aj ked ti kazde maso smrdi :D malo by ta z neho napinat... ale akoze nevyzera dobre a ked to mas od pondelka v chladnicke a este v povodnom obale.. ja ked kupim maso moze mat trvanlivost aj do neviem kedy, vzdy ho spotrebujem do 2 dni, na 3ti uz je vacsinou pokazene...
Nič mu nie je, pokazené mäso spoznáš.
Ak sa ti to nezdá, poodriezaj z toho to hnedé a sprav sote, riadne podus, tepelne uprav a nemá sa ti čo stať :D
Vzdy ked viem ze maso nebude robit na druhy den dam ho do mraznicky..
To je oxidacia. Nic by mu nemalo byt. Inak ja po kupe spracujem maso do 2 dni. Hnusilo by sa mi skoro tyzden valat mrtvolu v chladnicke.
Vyzerá to na hovädzie, hovädzie mäso vystavením na vzduchu oxiduje, pokiaľ si ho mala trošku dlhšie vonku, prípadne aj v chladničke sa o mäso niečo opieralo alebo dotýkalo sa ho tak to môže byť aj z otlačenia, na hovädzine je toto úplne bežné. Ak by bolo pokazené určite to cítiš, má to úplne iný pach ako keď cítiš prirodzenú arómu mäsa. Ak si chceš byť istá na 100% odrež z toho najtmavšieho kúsku tú hnedú časť a ostatné nevhaj kľudne tak, stačí lepšie povariť
keď nie je mazľavé tak ok
Fuj. Oxidacia, neoxidacia. U mna by skoncilo v kosi 🤢
..keď ešte samo nebehá, v pohode zjedz.. 😂😂 ... je zoxidované..ale ja by som v domácej chladničke mäso vákuovo balené kúpené v super, hyper markete nejedla po skoro 5 dňoch... aj keď má záruku do 26.9. .. od pondelka bolo skladované v úplne obyčajnej chladničke a nie v chladiacich boxoch napr. ako v obchode...
Ak však nesmrdí hnilobou, ale len klasicky ako mäso a po dôkladnej kuchynskej úprave mu nebude nič...
Hovadzie vydrzi v chlade v pohode 2 tyzdne a pri nizsej teplote ho mozes nechat vyzriet aj 2 mesiace. Ta neprirodzene cervena farba je sposobena specialnou atmosferou a nepristupom normalneho vzduchu. Takze zahnednutie mozes mat aj tam kde sa maso dotykalo krabicky. A nakoniec - tak ci tak tepelnou upravou zabijes vsetky bakterie ci virusy ktore by tam mohli byt.
@ninusa221 na sviečkovú je mäso lepšie pár dní odležané
@janka0215 mäsu nie je vôbec nič
Mäso je v poriadku, akurát je na niektorých miestach zoxidovaná vrstva. Je to len chybička krásy😉
Ďakujem. Spravila som ho, nič mu nie je. Nevidím problém v tom mať mäso v chladničke aj dlhšie, mám ju nastavenú na 3 stupne a je tam možno ešte menej ako v chliadiarenskom boxe v supermarkete, ktorý sa každú chvíľu vetrá. Hovädzinu väčšinou kupujem len mletú a s týmto som sa ešte nestretla, tak som sa chcela len uistiť. Ďakujem ešte raz za všetky rady. 🙂
@janka0215 je uplne v poriadku - ale tiez ked som 1x videla tmave sfarbenie tak som sa zlakla :D spominam si na to dodnes. Ja vzdy maso ovoniam a nesmie byt mazlave alebo nejake divne. Inak by malo vzdy byt ok 🙂
@stanulienkat ono je to vtipné tvrdenie pri hovädzom mäse, ktoré spravidla dozrieva len tak v chladiarenskom (nie mraziarenskom) boxe od 10 do 14 dní, aby bolo mäkké a chutné a až potom ide do predaja - aspoň teda tie najdrahšie a najkvalitnejšie kúsky. 🙂
https://www.jaz.sk/blog/zrenie-masa/302c/
@lenkakravcova viem o divine, ze by mala dozrievat. Je to mozne, mne sa to vsak hnusi. Avsak o dozrievani v retazcoch, kde sa nedodrziava skladovanie, preprava ani teplota-dakujem, neprosim.
@stanulienkat No ako oni to ma svoje špecifiká a dodržané chladničke teploty. Dozrievanie mäsa sa nerovná kazenie mäsa v teple pri zlom skladovaní. To sú dve úplne odlišné záležitosti. Jedno zvyšuje kvalitu mäsa, druhé podstatne znižuje.
ja mäso moc nejem...neviem posudit, ale podla mna asi nevyzera uplne ok