Ak je to T450 tak to je hrubá.
@viestta ale nevyzera ako hruba
pouzi podla toho ako vyzera, ked hladka, tak hladka
Aha, tak to označenie nie je T450 ale T45, to je niečo iné. Mám to z prekladača, ale pochopitelné:
Ve Francine je k dispozici 5 směsí chlebové mouky a 9 různých mouk, klasifikovaných podle typu a použití, které vám umožňují připravit mnoho receptů. Čím vyšší typ, tím více otrub, slupek zrna v mouce a tím „tmavší“ barva. Mouky, které se přizpůsobí všem použití, jsou mouky typu T45, T55, T65.
Mouka T45 je nejbělejší. Používá se k výrobě pečiva, pečiva, briošek, ale i do běžných receptur (koláče, palačinky atd.)
Mouka T55 je nejstandardnější druh mouky, s ní to všechno zvládnete.
Mouku T65 používá většina pekařů a je ideální pro výrobu bílého nebo tradičního chleba. Může být také použit ve velkém množství každodenních receptů.
Vedle těchto „univerzálních“ mouk jsou mouky T80, T110 a T150 výraznější. Skvěle se hodí například na přípravu venkovského chleba. Pokud jde o mouku T150, je to nejkompletnější mouka a nejbohatší na otruby. Obsahuje veškeré obilí.
Vedle těchto „univerzálních“ mouk jsou mouky T80, T110 a T150 výraznější. Skvěle se hodí například na přípravu venkovského chleba. Pokud jde o mouku T150, je to nejkompletnější mouka a nejbohatší na otruby. Obsahuje veškeré obilí.
Mouka typu 45 (T45) a mouka typu 55 (T55) jsou „univerzální“ mouky.
Mouka typu 45 se nazývá bílá mouka, má neutrální chuť, protože téměř neobsahuje žádný obal pšeničného zrna. Oproti mouce typu 55 je trochu tekutější, obsahuje více lepku a více bobtná. Upřednostňuje se na pečení, palačinky, omáčky a na výrobu elastických nebo kynutých těst.
Mouka T55 je nejběžnější. Při vaření méně nabobtná a má větší chuť než mouka typu 45. Je to opravdový základ, který lze použít jak na choux pečivo, tak na koláčové těsto nebo klasický koláč. Těsta jsou s moukou T55 méně elastická a při vaření dobře drží.
Jaká mouka pro jaké použití?
Pokud chcete dělat kynuté těsto (listové těsto, briošky, pečivo), jsou nejvhodnější mouky T45 a T55. Pro koláče s jemnou chutí je lepší volit mouku s co nejneutrálnější chutí: mouku T45. Jelikož je tekutější, je ideální i do tekutých past a omáček. Rezervujte si T55 nebo T65 pro základní dorty. Pokud hledáte rustikálnější chuť, rozhodněte se pro mouku T80.
Na klasické slané těsto na máslový koláč se doporučují mouky T45, T55 nebo T65, ale pokud připravujete těsto s olivovým olejem, mouka T80 udělá zázraky.
Vězte, že čím více je mouka kompletní, tím méně kyne a tím více dává kompaktní kompozice. Proto radíme smíchat celozrnnou mouku s moukou bílou. Mouka T80 je dobrým kompromisem, protože má více živin než bílá mouka. Je středně typické a přesto se hodí k pečení.
Chcete-li dát více chuti, můžete také přidat malé množství mouky T110 nebo T150 do svých receptů na palačinky, koláče nebo chlebové těsto.
https://www.francine.com/les-bons-produits/les-...
Toto označenie znamaná, že je to biela múka s protihrudkujúcim pripravkom.
Však pozri dnu nie ? Ale podla mňa skôr hrubá