pls poradte je toto cesto surove ???
@ildiko36 peciem taketo uzliky a uz na povrchu su upecne ale vnutri nic
Na kolko stupnov to pečieš?
A z akého cesta to je?
@ildiko36 190stupnov , cesto je muka, olej, voda, sol . cukor a susene drozdie
Zrejme to treba na vyššom stupni len kus upiecť aby to narástlo a potom stiahnuť teplotu aby sa sušilo
@ildiko36 oki
vyzera to ako slabo nakysnute, tazke cesto.
@kp7333 asi ano lebo to susene drozdie bolo po zaruke teraz pozeram , da sa to zachranit ci vyhodit ?
Nechala si to aj nakysnúť? Vyzerá aj cesto zle. A teplotu treba trocha stiahnuť
uz asi len vyhodit
Aj spálené cesto sa ma piecť prvo na 180st 15-20min a potom sušiť dalších ca 15.min na 150-160st.Vela ludí vtedy spraví chybu, lebo vyzera upečené a ked vyberú z rúry vyzera ako tvoje a spadne.
Asi už vyhodiť, no skus ešte 10min sušiť ale podla mňa skoda elektriky.
@ildiko36 uz som to vypla a cakam co bude asi uz nic z toho nenakyslo to dobre ale robila som to narychlo cize ...
dakujme pekne 🙂
Kysnute narychlo je bez sance, ono to chce cas... nabuduce to bude lepsie.
Inak v poslednej dobe sú o ničom droždie.V niektorých obchodoch keď kúpim ani za svet nenakysne.
Keď chcem rýchlejšie nakysnute cesto, vyhrejem si rúru na nejakých 40 stupňov, vypnem a tam ho šupneme.do Teplička..len ho.treba strážiť😉
tiez je dolezite davat do cesta mlieko/vodu vlazne, resp. moerne teple. studene spomaluje proces kysnutia.
Ano, je to surové, čo si chcela spraviť?