Prosím vás, je tofu zdravé, alebo nie?
@dagmarovita Je, ak nemas alergiu na soju a ak sa konzumuje s mierou.
@dagmarovita to tofu, čo sa predáva u nás, nema veľa spoločného s tým pôvodným, ktoré jedia v Ázii. Okrem toho, väčšina soje je geneticky modifikovana, fermentácia prebieha v hliníkových nádobách, následne sa tepelne upravuje v igelitovom obale. K tomu pridaj množstvo fytoestrogénov, ktoré sója obsahuje. Väčšina žien má dnes estrogénovu dominanciu, ktorá spôsobuje pms a aj horšie zdravotné problémy. U malých detí a mužov to tiež nemá dobré vplyvy. Tofu je potravina, ktorú jedia mnísi aj preto, že potláča " mužnosť" a dovoľuje im ostať "vyrovnani". Tak máš teraz aj ten iný pohľad na vec sprav si sama názor. 🙂
@akvi veď ti, že toto som čítala, tak neviem.
@akvi Presne tak priberanie, toxicita, je to výrabana potravina , nie fermentovaná, gmo 95 percen produkcie sóje na svete, environmentálna záťaž, zlate kravičky pasuce na lúke 😜. Sója všeobecne ako ine obilniny, SEMENA podporuje zapal, poškodzuje štítnu žľazu pozor aj na zelené trávy zeleniny a odbúravanie mineralov a živín s tela. Strukoviny sú veľmi problémové, ich vylúčením som urobila pre svoje telo, hlavné travenie veľkú službu. Napokon už nešlo len o moje telo ale aj dieťa čo som čakala. Nikdy som nechcela užívať lieky a 8 rokov sa držíme. V našich končinách sú dobré domáce vajíčka, hlavné žĺtok dokonala potravina overená generáciámi, cholesterol je potrebná latka a vaše telo ju tvorí proti zápalom. Naše prababky mali pravdu, čokoľvek z marketingom je vždy pruser. Jedzte hlavne nespracované potraviny, nebojte sa živočíšnych tukov dajú do poriadku po čase aj veľmi zničené tela. 20r sa venujem výžive a stale zistíme, že sme sa v nizkotučnych dietach moc mýlili. Viete, že doporučenie jesť sacharidy pofobe tzv cereálií a rastlinných olejov, margarínov, veľmi nebezpečných pre ľudí vo veľkom prešlo podvodom. Dosť často liečim lymfu a ochorenie lipodeme, celoživotné ochorenie žien je smutne ze plastové rastline oleje dokážu v tele na páchať taketo škody a nejde ich odbúrať.
Vďaka všetkým dôležitým látkam, ktoré v sebe tofu ukrýva, slúži jeho pravidelná konzumácia na:
podporu prevencie rakoviny
podporu prevencie kardiovaskulárnych ochorení
podporu prevencie osteoporózy
podporu tvorby kostného a kĺbového tkaniva
zlepšenie koncentrácie a pamäti
elimináciu cholesterolu
chudnutie
zrýchlenie metabolizmu
Spájajú ho s dlhovekosťou
Obyvatelia Ázie patria medzi najdlhšie žijúcich ľudí a takisto ich najmenej trápi rakovina a kardiovaskulárne ochorenia. Častokrát sa tieto skutočnosti pripisujú tomu, čo jedia. Je to práve sója, ktorú majú často na tanieri.
Už dvetisíc rokov pred našim letopočtom patrila táto zdravá plodina medzi päť posvätných čínskych plodín. Mnoho odborníkov na zdravú výživu pripúšťa, že pravidelná konzumácia sóje môže ovplyvniť zdravie a dosiahnutý vek ľudí po celom svete