Hladala som,syn chce odo mna tortu..je prosim,toto OK recept s pomermi surovin a tak?
Popripade piekol ju niekto?dakujem ..poradite mi?
Uz by som nepiekla podla receptu, pri ktorom nie su ziadne komentare od ludi, co to realne aj podla toho piekli.
@vanilkovazmrzka mate nejaky recept s komentarmi?
Korpusy sa robia z piškótového cesta, a piškótové cesto má rôzne variácie.
Ak chcem 100% spoľahlivý recept, hladám v apetitonline.
Boze moj...na nete mas aspon milion receptov. To uz bez zalozenia temy neviete ani piect podla navodu?? Ocividne si este nepiekla, tak si vyber nieco uplne jednoduche.
@ckocka dakujem pekne
@stanulienkat mas lepsi den?ze si si kopla miesto pomoci?ach
Nemam lepsi den. Len nechapem .....
@vanilkovazmrzka ako vediet ci realne piekli/varili? Ja som uz videla tolko receptov, kde su same superlativy, ake je to uzasne, fajne a neviem co a uprimne, vysledok nic moc...
@autorka ja by som povedala, ze ak nie si zvyknuta piect, sla by som do niecoho jednoducheho, nie 2-3 korpusy. Ja ti neporadim, my sme na BKM, takze pecienie je specialne.
Ja robím len z tohto cesto a vždy chutilo na 1ku 👍 na jednu takú strednú okrúhlu formu dám 4 vajcia, 4 lyžice cukru, 4 lyžice múky a pol balenie prášok do pečiva. To že sa vajíčka šľahajú do peny dúfam vieš. Tak vyskúšaj, budeš určite spokojná 🙂
@gabym samozrejme radsej takto vyskusam..mam klasicku formu doma 24cm..myslela si prosim taku?
A krem?chce jahody..
@cookie29 ďakujem,preto hladam overeny..nechcem drobca sklamat😇
Čítam to, ten korpus s kakaom bude presušený, hutný, tvrdý, je tam málo tekutiny, kakao vysušujem zabudli tam k oleju pripísať vodu a celkovo surovín nie je polovičné množstvo, ale viac ako píše na dva korpusy......nepáči sa mi to )čosi mám už odpečené,,,,, možno skús pozrieť niečo v mojom albume, sú tam fotky aj postupy, alebo proste niekde na nete, kde je to aj okomentované skúsenosťami
Joj priemer formy ti veru nepoviem :/ ale veď urob a potom vylej do formy a uvidíš, ale 24cm je myslím taká tá normálna tak by malo byť ok. Ja robím na 2 krát korpus vždy.. A krém nám najviac chutí, neviem ci poznáš Vitalu, to je taká šľahačka už osladená.. 500ml Vitalu vyšľaháš a pridáš 500g mascarpone. Ja to robím z 2x500 smotany aj mascarpone... No vyšľaháš a potom pridáš mascarpone a ovocie aké chceš.. Ja som zvykla ešte potrieť korpus jahodovým džemom, dám krém a na krém ešte dávam kúsky ovocia. Buď z konzervy alebo čerstvé
@aduskatt velke dakujem,prosim a takuto torticku co mas..to by mohla byt s jahodami pre maleho.. napíšeš mi prosim recept do spravy🙏je nadherna..
@cookie29 no neviem podla mna to ide celkom vycitat, ci niekto pise realnu skusenost alebo je to len genericky komentar.
ďakujem🙂 no napísala by som Ti aj do správy, ale neviem komu-) inak korpus si tiež podľa chuti nájdeš u mňa v albume, ktorý Ti vyhovuje, plnku som robila tvaroh, šľahačka, trochu cukru a Creme Ole Vanilka )tiež nájdeš u mňa v albume🙂
@gabym to uz nemusim davat cukor?len tuto 500ml smotanu?to je ako ked sa robi krem s mascarpone a 33%slahackou?
niečo si nájdi tu - https://www.modrykonik.sk/blog/aduskatt/album/recepty-pvleyc/
@autorka na pokusy s novymi receptmi mam rada kuchynu lidla, jednak su tam videa, kde pekne vidis, co ma mat aku konzistenciu, a byva tam aj dost tych komentarov 🙂 a co sa tyka kolacov a tort, myslim ze tam urcite najdes aj nieco podobne tejto tvojej volbe.
Ale teda pre mna je hlavne vidiet ten postup na videu, nez len strohy vypis surovin a postup v troch vetach. Nie som ziadna vyskillovana kucharka/pekarka, ale zatial mi vzdy vsetky pokusy vysli bud vyborne, alebo aspon celkom dobre 🙂
Už netreba dávať cukor. Fajná je 🙂 kúpiť a už len vyšlahať
a nešla by tá Vitala nahradiť poctivou plnotučnou živočíšnou šľahačkou?🙂
@aduskatt Velmi pekne dakujem.. kukala som,ale asi som vystresovana..nenasla som tam plnku..napr s mascarpone..aby mi tam isli na to jahodky..
ja ju robím tak, že rozpustím bielu čokoládu v šľahačke - na 500 ml smotany 300 gr čokolády, nechám vychladnúť, pridám mascarpone vyšľahám a prisypem trošku CremeOlé vanilka - čisto len prášok - neriadim sa návodom na použitie -
@eeffka korpus ma vela receptov. Urcite to nie je len ten jeden zakladny,ze kolko vajec tolko muky atd
@aduskatt to nechat uplne vychladnut a 500g mascarpone?nebude to vela plnky?
Velke dakujem za synceka,ak sa mi podari,poslem foto
Mam dobry recept co korpus zarucene vyjde zo 4 ingrediencií. A plnku mascarpone neprešlahaj, aby sa nezrazila
@dagmarovita a to 3x korpus...tak posli postup,dakujem
Mne to príde ako normálny recept na tortu. Prečo by aj nie.