Spravila som včera kurací vyvar a dnes som ho vytiahla takýto z chladničky.. je ako želé, mohol sa zraziť alebo pokaziť ? Vôni normálne nie kyslo
za mňa v pohode, skúste zohriať
Necitim vonu ani chut, prepac
čo by na ňom malo byť zlé, veď to je len usadený tuk. Uplne normálna vec, stuhne keďže v chladničke je zima.
booze mj, jasne, ze je dobry. To je stuhnuta mast/tuk.
Dospelá žena nevie čo sa stane s tukom keď sa schladí? Aký by si ten vývar asi tak chcela mať keď ho vyberieš z chladničky?
Asi si vyvarila veľa kostí a koží, tak stuhol. Toto je len stuhnutý tuk. Keď polievku ohreješ (spoločne s tým stuhnutým tukom), tak to pekne pustí. Dobrú chuť 🙂
Je dobry, stuhol tuk a ako zele je preto, lebo je silny. Dobru chut 🙂
Ešte nikdy si nedala vývar do chladničky? Takto vyzerá studený vývar úplne bežne.
Mas silny vyvar, preto je to akoby zele (asi si mala vela kosti, tak ti lahko zhuspeninovatel. Do buducna pre zmenu uz vies, co mas robit, ked chces kuraciu huspeninu 🙂 ).
Navrchu mas stuhnutu usadenu mast. Ak ju tam nechces mat, teraz je cas ju pozbierat a dat prec.
Ked vyvar zohrejes, zase bude normalne tekuty a jedly.
Tak vyzerá dobrý vývar🙂
@moonlight1210 presne 🙂
Poriadny vyvar v chlade zrosolovatie, to znamena, ze obsahuje dost kolagenu, ktory sa vyvaril z masa a kosti a tym padom aj chut
A kolagen je dobry na plet a chrupavky a klby. Same vyhody. Dobre si navarila. 🙂
Každý poctivý vývar po vytiahnutí z chladničky je takýto. Ak nie je, nie je to dobrý vývar.
Ďakujem za odpovede, áno ten biely vrch je tuk to
Viem ale stava bola ako želé keď som ohriala bol normálny. Zatiaľ som vyvar nemala v chladnicke bud sa zjedol alebo som zamrazila
@bykaterina veď to tak vyzerá vždy vývar z chladničky, že má tuk vyprážaný na povrchu
Vývar máš normálnym, keďže sa predpokladám varili kostii aj koža,vývar sa po stuhnutí premenil na želé. To je princíp varenia huspeniny. Ak by si mala v polievke iba mäso, neurobí sa ti želatína. Polievka je dobrá a chutna . Každý rosol pri zohriati popustí
To biele je stuhnutú tuk, zohrejte a bude super, taký ako včera.Dobru chuť
To je praveze najlepsi vyvar, ked je ako rosol, obsahuje najviac kolagenu z kostí a tuk na vrchu stuhne, bezna vec. Zivocisny tuk potrebuje nas mozog a cela nervova sustava na spravme fungovanie. Vyvar je uplne ok.
Ved aj huspenina je len extremne husty a silny vyvar
Prvykrat v zivote si varila vyvar?
@iwesska 🤦 ja som varila xy krat a nikdy sa mi z neho zele nestalo. A to varime z domaceho kurata
@petulda333 Ale tam ide o pomer kosti,nie ci je to domace kura. Co je huspenina? Stuhnuty vyvar z kosti.
@iwesska ja to viem,zle som napisala,my robime z celeho a nikdy sa nam nestalo. Autorke tiez nie,aj mna by to prekvapilo tiez. A huspeninu nejem
@petulda333 pridaj nabudúce niečo z morky a uvidíš. Ani ja nemávam bežne.
@sono2 ako niezeby som tuzila po takom hustom,ale vyskusam 😁
Je to dlhsie vareny vyvar, ked sa to zredukuje tak zhustne takto na zele.. je to normalne. AK nietko vari polievku kratko, alebo este dolieva vodu, pomer voda/maso, kosti urobi rozne textury...
Ohreje sa a bude to tekute. Je to ok. POkial nesmrdi, nie je kysla polievka, nic jej nie je.
Áno vyvar varím dlho okolo 10 hodín a vodu nedolievam.. ale vravím ešte nikdy som neodkladala do chladničky vždy sa zjedol alebo rovno do mrazaku
nic mu nie je, je akurat husty . zohrejes a normlane jes