Je ťažké navariť segedínsky guláš?

24. sep 2024

Je ťažké navarit segedínsky guláš? Ešte som nevarila nikdy a chcela. Y som vyskusat

zuzanockamt
24. sep 2024

Nie, je to veľmi jednoduché.

crazy_cat_lady
24. sep 2024

nie, uplne jednoduche, spenis si na oleji, pripadne idealne masti cibulu, hodis maso, okorenis/pridas cervenu papriku pripadne, podusis, zalejes vodou, a ked budes mat maso skoro uvarene, pridas kapustu a este chvilku povaris

luliu
24. sep 2024

Jednoduché jedlo, choď do toho....

autor
24. sep 2024

Tak skúsim 🙂 ako dlho sa približne vari mäso? Na jednej stránke som čítala 1,5 hod a na inej 2

guudy
24. sep 2024

Autorka, varis, kym maso nie je makke ;)

timea301196
24. sep 2024

Je to ľahké ja to robím takto na P ním cibuľku na oleji pridáme mäso keď sa mi opečie pridám paradajkový pretlak a kapustu podľa potreby dole vodou a celé to dusím do kým ne zmäkne mäso + na konci dam smotanu

guudy
24. sep 2024

Autorka, odporucam pridavat kyslu kapustu az ked je maso makke. Ak ju budes varit s masom, strati vacsinu chuti-kyslosti.

autor
24. sep 2024

Dakujem za pomoc dievcata 🥰

matullienka
24. sep 2024

Na cibuli podusim mäso, poprasim soľou, čiernym korením a červenou paprikou. Dusim skoro do mäkka, potom pridám kyslú kapustu a ďalej dusim aj s ňou. Pridám mlieko, zatrepku urobenú v mlieku a nakoniec šľahačkovú smotanu

petulda333
24. sep 2024

Robim tento a je vyborny. A nie je to tazke
https://varecha.pravda.sk/recepty/segedinsky-gu...

bobaas
24. sep 2024

Ešte si daj pozor na kyslosť kapusty, ak je príliš kyslá, prepláchnem v sitku. Ja robím zátrepku aj s kyslou smotanou. A teraz si mi definitívne narobila chute, ale aspoň viem, čo variť cez víkend

luccija
24. sep 2024

Nemáš tlakový hrniec náhodou?mala by si to rychlejsie...ja vždy kapustu vyzmycham a vodu dám bokom a potom podľa chuti dolejem

1ryba
24. sep 2024

Jeden z najľahších receptov.

buberova
24. sep 2024

Zvládneš to! ☺️

danica2711
24. sep 2024

ja len tak na okraj, odporúčam kapustu prekrájať, aby nemala také dlhé "slíže", lepšie sa to potom je

qwer2019
24. sep 2024

@bobaas nechceš ma cez víkend pozvať na obed? Môj manžel je síce mäsožravec aj syn(4r), ale oni skôr také iné varianty mäsa a dcéra 5r je ,,vegán", čiže už som ho dlho nevarila, tak by som sa votrela. 😀 tiež mi sliny tečú.

autor
24. sep 2024

Baby že vraj segedín vysiel na 1*😇🙏 tak Dakujem za rady 😍

bobaas
24. sep 2024

@qwer2019 aj by som pozvala, ale variť ho budem len v 5-litrovom hrnci, takže sami budeme mať málo 😉

bobaas
24. sep 2024

Super 👍

zuzik1407
25. sep 2024

Na konci dávam šľahačkovú smotanu🙂

matullienka
25. sep 2024

Joj aj mne ste chute narobili, tak som dnes uvarila

simca06022011
25. sep 2024

inak my nedavame smotanu do segedinskeho, az potom na taniery si da kto chce ;) kyslu. Podla mna to tam netreba a aj dlhsie vydrzi, tak mozem navarit za hrncisko :D

matullienka
25. sep 2024

@simca06022011 u nás tak dlho nevydrží Max 2 dni, nech uvarím akokoľvek veľký hrniec

mamatroch
25. sep 2024

Mne v zaciatkoch varenia velmi pomahala stranka Bonvivani, su tam take tie klasicke jedla a dezerty a vsetko podrobne opisane tak, ze aj zaciatocnik to zvladne:
https://bonvivani.sk/recepty/segedinsky-gulas

simca06022011
25. sep 2024

@mamatroch ja z atade tiez kopu veci varim/peciem, len napr ten segedinsky nie je original segedinsky... :D ziadna muka, ziadna smotana, ani zemiak = tam nema co hladat.. to je recept na taky nas slovensky domaci :D
@matullienka ja aj mrazim :DDD hlavne ked na jar likvidujeme kyslu kapustu, tak navarim obrovsky hrniec. OBROVSKY = to ma hadam aj 10litrov (samozrejme nie je uplne plny) :DDDDD pouzivam ho bezne na zavaranie :D

vesmirnyglobus
29. sep 2024

@petulda333 ja robím tiež ten istý a je super 👍👍👍

08romano05
2. okt 2024

Ja ho robím tak, že urobím si najlepšie na masti cibuľový základ, nie tak ako na guláš, stačí do zlata. Niekdy dávam namiesto masti cesnakový olej. Zvlášť na panvici si osmahnem mäso s každej strany do farby až sa nezatiahne. Do cibuloveho zakladu potom pridam ružovú sol alebo údený morskú vlockovu soľ, rímska rasca mletá, z mlynčeku korenie štyroch farieb, kľudne klasické čierne a napokon údenú červenú papriku, na pár sekúnd. Potom pridám mäso, zalejem vodou, nie každý deň sa robí vývar, no a varím do mäkka. Keďže mäso bolo dopredu zatiahnuté, urobí sa rovnomerne. Kapustu kupujem vo vínnom naleve, nieje alkoholicka, ma len príjemnú chuť, nieje tak kyslá a je už aj jemnejšie nakrájaná. Tam si urobim troška karamelizovanej cibulky, rasca rímska, pridám kapustu, ak je treba kvapka vody ale väčšinou stačí nálev ktorý tam je a povarím troška. Ak bude v druhom hrnci mäso takmer hotové, pridám kapustu, no a ja dávam nakoniec 40 percentnú smotanu na slahanie. Aj ked sa to nerobieva v originálnom recepte.