Je ťažké navarit segedínsky guláš? Ešte som nevarila nikdy a chcela. Y som vyskusat
nie, uplne jednoduche, spenis si na oleji, pripadne idealne masti cibulu, hodis maso, okorenis/pridas cervenu papriku pripadne, podusis, zalejes vodou, a ked budes mat maso skoro uvarene, pridas kapustu a este chvilku povaris
Jednoduché jedlo, choď do toho....
Tak skúsim 🙂 ako dlho sa približne vari mäso? Na jednej stránke som čítala 1,5 hod a na inej 2
Autorka, varis, kym maso nie je makke ;)
Je to ľahké ja to robím takto na P ním cibuľku na oleji pridáme mäso keď sa mi opečie pridám paradajkový pretlak a kapustu podľa potreby dole vodou a celé to dusím do kým ne zmäkne mäso + na konci dam smotanu
Autorka, odporucam pridavat kyslu kapustu az ked je maso makke. Ak ju budes varit s masom, strati vacsinu chuti-kyslosti.
Dakujem za pomoc dievcata 🥰
Na cibuli podusim mäso, poprasim soľou, čiernym korením a červenou paprikou. Dusim skoro do mäkka, potom pridám kyslú kapustu a ďalej dusim aj s ňou. Pridám mlieko, zatrepku urobenú v mlieku a nakoniec šľahačkovú smotanu
Robim tento a je vyborny. A nie je to tazke
https://varecha.pravda.sk/recepty/segedinsky-gu...
Ešte si daj pozor na kyslosť kapusty, ak je príliš kyslá, prepláchnem v sitku. Ja robím zátrepku aj s kyslou smotanou. A teraz si mi definitívne narobila chute, ale aspoň viem, čo variť cez víkend
Nemáš tlakový hrniec náhodou?mala by si to rychlejsie...ja vždy kapustu vyzmycham a vodu dám bokom a potom podľa chuti dolejem
Jeden z najľahších receptov.
Zvládneš to! ☺️
ja len tak na okraj, odporúčam kapustu prekrájať, aby nemala také dlhé "slíže", lepšie sa to potom je
Baby že vraj segedín vysiel na 1*😇🙏 tak Dakujem za rady 😍
Super 👍
Na konci dávam šľahačkovú smotanu🙂
inak my nedavame smotanu do segedinskeho, az potom na taniery si da kto chce ;) kyslu. Podla mna to tam netreba a aj dlhsie vydrzi, tak mozem navarit za hrncisko :D
@simca06022011 u nás tak dlho nevydrží Max 2 dni, nech uvarím akokoľvek veľký hrniec
Mne v zaciatkoch varenia velmi pomahala stranka Bonvivani, su tam take tie klasicke jedla a dezerty a vsetko podrobne opisane tak, ze aj zaciatocnik to zvladne:
https://bonvivani.sk/recepty/segedinsky-gulas
@mamatroch ja z atade tiez kopu veci varim/peciem, len napr ten segedinsky nie je original segedinsky... :D ziadna muka, ziadna smotana, ani zemiak = tam nema co hladat.. to je recept na taky nas slovensky domaci :D
@matullienka ja aj mrazim :DDD hlavne ked na jar likvidujeme kyslu kapustu, tak navarim obrovsky hrniec. OBROVSKY = to ma hadam aj 10litrov (samozrejme nie je uplne plny) :DDDDD pouzivam ho bezne na zavaranie :D
@petulda333 ja robím tiež ten istý a je super 👍👍👍
Ja ho robím tak, že urobím si najlepšie na masti cibuľový základ, nie tak ako na guláš, stačí do zlata. Niekdy dávam namiesto masti cesnakový olej. Zvlášť na panvici si osmahnem mäso s každej strany do farby až sa nezatiahne. Do cibuloveho zakladu potom pridam ružovú sol alebo údený morskú vlockovu soľ, rímska rasca mletá, z mlynčeku korenie štyroch farieb, kľudne klasické čierne a napokon údenú červenú papriku, na pár sekúnd. Potom pridám mäso, zalejem vodou, nie každý deň sa robí vývar, no a varím do mäkka. Keďže mäso bolo dopredu zatiahnuté, urobí sa rovnomerne. Kapustu kupujem vo vínnom naleve, nieje alkoholicka, ma len príjemnú chuť, nieje tak kyslá a je už aj jemnejšie nakrájaná. Tam si urobim troška karamelizovanej cibulky, rasca rímska, pridám kapustu, ak je treba kvapka vody ale väčšinou stačí nálev ktorý tam je a povarím troška. Ak bude v druhom hrnci mäso takmer hotové, pridám kapustu, no a ja dávam nakoniec 40 percentnú smotanu na slahanie. Aj ked sa to nerobieva v originálnom recepte.
Nie, je to veľmi jednoduché.