Milé mamky, čo si myslíte o pečienke ako strave pre deti? Ja mám na mysli konkrétne hovädziu pečienku. Na jednej strane čítam, že pečienka je bohatý zdroj vitamínov, na strane druhej je pečeň filtrom škodlivín. Neviem si akosi vygúgliť, či by mohli jesť trošku pečienky aj malé deti dva a trojročné. Aké máte skúsenosti. Bola by som rada, ak by napísala aj nejaká mamka zdravotníčka🙂
Pečienky by som určite nedala, je to filter všetkého bordelu v tele
@vilavila ja som dzvala tusim po 2.roku? Ale len kuracie z domacich kureniec. Aj to robievam.len vynimocne,tak 3x,do roka. Lebo som.odkazana na to,ked sa mame podari mat od jej kamosky tak,aby mohli mat vsetci naraz normalnu porciu (deti,jasne im.primerane male porcie).
Inu pecienku nekupujem a ani nemam v plane zatial.
Tiez som toho nazoru,ze v peceni sa usadzuju mnohe skodliviny,tak radzej opatrne a pestro ako dnes asi so vsetkym..
Davam radsej,aj ked su starsi - predskolaci, morcacie, panenku,telacie alebo domace kuracie maso a najcastejsie dusim.
@vilavila Za mňa nie! Ako dieťa ma dokonca nútili jesť pečeň kvôli železu a odvtedy ju nedám do úst. Až keď som sa z toho pozvracala, mamina ma prestala nútiť to jesť a dala mi s tým pokoj. Moje deti tiež pečeň nejedia. Ak má muž veľkú chuť, spravím mu, ale my to nejeme..
@vilavila http://mamaaja.sk/clanky/mama/kuracia-pecienka-... , tu si precitaj 🙂
občas varím malému - spapá, ale sú aj iné zdroje železa - napr kokos - pchám ho všade - kaša, ovocie, jogurt... vraj aj pšeno .....z toho robím kašu, aj ako prílohu.
Nie som odborník, ale pokiaľ viem, tak zo živočíšnych zdrojov vie telo niekoľko násobne lepšie spracovať železo ako z rastlinných. Ale myslím si, že do troch rokov určite pečienku nie a potom môže trošku z overeného zdroja... Veď aj v mäsku je železo 😉
moje deti toto jedlo ani nemajú rady, ale keď mala dcéra asi tak osemnásť mesiacov dali sme jej ,ochutnať a potom z toho mala hnačky. Dosť dlho sme sa z toho dostávali a viac sme jej to ani nedávali. Za mňa nie...
Ďakujem za rady, mamky🙂
Pečienky sú velmi tazke na žalúdok, ja som dala až po 3 rokoch trochu ochutnať, tie škodlivíny prebijú vitamíny