Je možné vysušiť paradajky v rúre za hodinu? Našla som taký recept. 100°C asi hodinu.
A následne keď ich chcem skladovať, tak naložiť do olivového oleja alebo je možné aj do obyčajného?
Idem prvý krát skúsiť, tak sa ospravedlňujem za otázky
@simik22 tak bud sa na to vykašlem alebo zapojím rúru v pivnici 😂
Len mame toľko paradajok že neviem čo s nimi a pred zavaranim mam rešpekt
Za hodinu riadne neusušíš. Ja suším na slnku, naložím do kvalitného olivového oleja, vydržia aj rok
Ja suším v sušičke, na papier, netreba ani zalievať olejom, mám ešte od vlaňajška, nič im nie je.
Omnoho dlhsie. Skusali sme.
Ja aj zavaram, najprv osupem,a dam do poharov bud cele alebo polovicky. Do jedneho 7 dcl pohara dam cca 15-20 rajcin, podla velkosti.Nedavam nic ine. Potom sterilizujem cca 15 min na 90 stupnov.
Pouzivam potom na rajc polievku, plnenu papriku, aj na pizzu, ale to musim trochu povarit, aby to nebolo take riedke.
@simik22 keď je teplo, na čiernom plechu na slnku, ich vysusis tak za dva tri dni. Teraz už asi slnko nepomôže, už len rúra alebo sušička. Rýchlejšie schnu ak sa z nich vyberu semienka aj s tou tekutinou a sú na malé mesiačiky alebo tenké atky nakrájané, ale ani v sušičke to nie je za hodinu
Urob takú omáčku na pizzu, môžeš použiť aj do iných jedál. Na olej 2-3 pokrájané cibule, 6kg pokrájaných rajčín, variť, 2-3 PL soli, 4-5 PL cukru, pomixovať, pridáš korenie aké chceš (čierne mleté, 3 feferónky, oregano, bazalka), 2 celé cesnaky-mixované. Horúce naliať do pohárov, zavrieť, otočiť hore dnom, hotovo. 🙂
Ja som akurát sušila paradajky v rúre, nastavila som si funkciu teplovzdušné pečenie a vtedy na teplote 100°C je možné ich vysušiť za hodinu a pol, keď som dala vyššiu teplotu skoro mi zhoreli. Klasicky pri dolný horný ohrev sa sušia dlhšie a môžeš nastaviť aj vyššiu teplotu
Určite za hodinu nie. Sušila som minimálne 3-4 hod...skoro som skapal v tomto teple 🤣