Ahojte. Zdá sa vam lacnejšie varit kazdy druhy den teplu veceru, alebo suchu veceru? Deti maju obedy v škole, my v praci
@stanulienkat tiež nedávame teplu veceru zalezi aký deň niekedy mám obed veľký tak rozdelíme na dve porcie a polovicu dam večer😀
U nas kedy ako. Niekedy staci polievka, niekedy len rychle cestoviny, niekdy parky, puding, krupica..., niekedy je studena vecera. Ci je to lacnejsie netusim, u mna rozhoduje cas.
My mame aj teplý obed aj teplú večeru. Nevaríme tak aby bolo dosť na večeru ale aj na druhý deň na obed. 🙂
to je tazko povedat, niekedy je lacnejsie uvarit, niekedy vyjde lacnejsie len taka nejaka sucha vecera. ale teda my ked mame cez den normalnu stravu, ze obed mame teply, vareny, tak si vobec starosti s vecerou nerobim, ze by som mala nieco vyvarat.
"Milujem" tieto otázky 🙂 Veď si zrátaj sama koľko minieš na teplú alebo studenú večeru. Čo my vieme, či na teplú večeru robíš panenku alebo iba varené zemiaky v šupke? Alebo či dáš na suchú večeru chleba s paštétou alebo nejaké drahé údeniny?
Ked uvaris viac polievky, rozkrajas 1-2kg kare, kur. prs na platky, nasolis, do mrazaka, tak iba vyberies, hadzes na panvicu, pridas rychlo zemiaky, ci cestoviny, ryzu, hamburgerovu zemlu..., 10min priprava. 3-4 dni mas s varenim pokoj a plnohodnotne teple jedlo 4 druhov s inou prilohou.
Ak sa pod suchou vecerou rozumie chleba so sunkou, a vianocka s kakaom, za mna je toto neakceptovatelne.
Ja varim - niekedy denne,niekedy na 3 dni. Dolezite bolo naucit sa jedla do 30 minut z 2-4 surovin 😊
Lacnejsie je asi rozok s natierkou, ale ci to chcete jest denne. Ja varim ked je cas... Su dni, ze prideme domov o 19:00 a jeme fakt iba pecivo alebo dojedame zvysky. Inak sa snazim teplu alebo zdravu veceru... Cenu neriesim. Co usetrim na jedle, prehajdakam u lekarov.
@dkethe presne..aj do 15 min. sa da uvarit kvalitne jedlo..ak mas pripravene suroviny..ja casto nechapem..ako niekto riesi ze kolko casu zabera varenie..a ze musi sa cez vikend navarit az do piatku aby bolo co jest..no.u nas by to nepreslo..max. jedlo ako gulas, segedin..do druheho dna..inak cerstve. A hlavne pestre..nie stale to iste..my na veceru aj chlieb niekedy..ale s domacou natierkou a zeleninou
Zvycajne mame suchu veceru, staci vara na obed. Mne by sa teda varit este aj na vecer nachcelo
@22abigail22 a potom 2 deň na večeru máš čo?
My väčšinou jedavame na večeru to čo sme mali na obed, nejako sme si taký zvykli 🤷🏽♀️
Ja varim kazdy den, mame radi kazdy den certsve a ine.
K tej cene...podla mna zo suchych vecier je lacna len pomazanka. Ked nakupis sunky, salamy, rozne pecivka a roznu zeleninku k tomu, to lacnejsie nie je ako ked normalne navaris. Hlavne ked beriem do uvahy, ze mam doma dvoch pubertakov, ktori vela zjedia.
No..neviem si predstaviť jesť každý deň chlieb s niečím..ja zvyknem robiť aj večeru inú..včera napr bola polentova pizza s tuniakom, predtým som piekla rožky, máme často zeleninový šalát, kuskusovy, bulgurovy, cestoviny s niečím, sem tam krupicovu kašu, puding. Raz za čas nejakú nátierku.
Dnes idem urobiť zapekané zemiaky s brokolicou.
Nám to takto vyhovuje a za mňa je to aj zdravšie,ako jesť chlieb na desiatu a aj na večeru každý deň.
Neviem co je lacnejšie. Občas mame teplú a občas studenú večeru.... Včera som mala šalát a piadinu so šunkou a syrom. Dnes bude grilovaná prazma, zemiaky a brokolica
Nikdy sme nemali teplú večeru, ak bol normálne cez deň obed. Jedine ze na dovolenke 🙂. Ale bežne to bolo tak, že proste si každý vzal z chladničky, čo chcel, rožok s nátierkou, paštétou, či salámou, alebo párky,možno praženica, mzsli s mliekom, jogurt a podobne. Niekedy sa akurát hodili zemiaky do rúry a s kyslým mliekom, ale nič zvláštne sa nerobilo
My sme o tom doma debatovali a vyslo nam, ze studene vecere su ovela drahsie. Ja teda varim vzdy teplu, niekdy kazdy den, niekedy na 2 dni. Pri studenej veceri mi zmizne vzdy pol chladnicky (syry, sunky, zelenina, vajicka...). A z dlhodobeho hladiska hodnotim nase teple vecere zdravsie a vyvazenejsie ako studene.
Keď som žila v Nemecku v rodine, na večeru bol vždy brotzeit, čo znamená že sa vytiahol chleba, maslo, lekvár, saláma, šunka, syry....a vtedy som sa chleba na večeru prejedla
Pytala som sa preto, ze sa mi zdá, ze sucha vecera je drahsia- zelenina, celozrnne pecivo, kvalitna šunka, syr. Len som si nebola istá či to tak naozaj je. Mam dvoch teenegerov a dost toho pojedia. Zdá sa mi, že napr.s kuracim masom su lacnejšie. Ale je pravda, ze robim len do 16- 17.00, a varievam jedla do 30 min.
Cestoviny s kuracim masom
Ak mas teenagerov tak urcite radsej cestoviny s xy omackami, rychlymi a chutnymi..potom kuracie masko..mega rychle na pripravu..gulase..fasirky..z pol kila maska ich tolko narpbis, ze budu mat dost. Potom halusky, palacinky na slano plnene, pecene zemiaky, francuzske zemiaky, placky. Topka su strukovinove privarky.tam staci trosku maskoveho perkeltu, karbonatok a vecera super.urcite lepsie ako chlieb s udeninami a syrmi..to by bolo aj drahe aj nie tak zdrave a hlavne by museli toho vela zjest
Ja mám 2 starších bratov a moja mamina tiež varila večere, lebo keď kazdý zjedol aj 4 rohlíky, k tomu škatuľku taveneho syra, 20 deko šunky a zeleninu, nedoplatili by sa. Váru máš vždy lacnejšiu a za mňa aj vyzivnejsiu
@janai1 nevaríme niečo nové. Proste, každý večer varíme (okrem piatky - to si objednávame donášku).
Ked je teply obed, nevidim dovod na teplu veceru. Co som robot?