Čaute, nikde sa nemôžem dopátrať k odpovedi. Máme domáce mäso z býka. No zakaždým keď z neho idem variť tak ma taky zápach ako keby som vedľa živej kraby stála :D proste vonia rovnako ako živé zviera. Nikdy doteraz sa mi to nestalo. Je to len z tohto jedného býka. Mäso je po uvarení do hodiny mäkké len ta vôňa zostáva aj po uvarení. Chuť je normálna. Manžel vraví ze je to ok. A že on nič necíti. No doteraz žiadna hovädzina takto nezapachala. Dokonca som urobila včera jedlo zo staršej hovädziny (mäso z predchádzajúceho býka) a to nemalo žiadny zápach. Len proste z tohto mäsa je taky zápach. Povedzte mi tie ktoré sa vyznáte, je to ok?
@anickaaa6aaa len akože ja nechápem, lebo iná hovädzina nič a táto z toho konkrétneho býka ma taky zachach. Ako by bol živý 😂
..mne to tak príde niekedy s bravčovým...mamina vraví, že ak bolo z kanca a ten nebol vykastrovaný, vtedy tak citiť viac ten pach...
doteraz som sa o temu velmi nezaujimala, ale tu na ostrove sa vo velkom chovaju kozy, je to velmi dobra rasa, povodna, je tu vela fariem. Kozy maju mlade hromadne v urcitom obdobi (teraz v septembri bolo jedno z tych obdobi), a mlade kozliatka -samci-idu v 99% na pekac, pokial su este mladucki, necha sa len par geneticky velmi kvalitnych kusov na neskorsie oplodñovanie koz. Samice sa nechavaju vsetky, ale zo samcov nie je neskor ziadny uzitok, lebo to maso strasne smrdi, celkovo v stade smrdi ten jeden dospely cap (a nie tych 10 koz), ved sa aj hovori, ze smrdi ako stary cap. S inymi zvieratami to bude podobne (aj s clovekom😂)
tiez som to mala doma s mrdelo mi to rovnako, takze podla mna je to maso v poriadku. len to je tazko takto na dialku zhodnotit, ja ten zapach necitim 😀 ale kazdopadne ano, bycie maso ozaj smrdi. 😀
@tenerifka ked to viete pripravit, nesmrdi ani to maso ;)
Myslim, ze je to normlane, vzdy citit aj tu kozu v mase, aj teliatko, aj jahniatko, rovnako citit byka, barana, ovcu... to je proste normalne ;) cim je zviera starsie tym viac je "aromaticke" by osm povedala.
Bezne kupujeme hovadzinu a vacsinou je z byka, lebo kravy nechavaju na mlieko a nemali sme nikdy problem :D ale my sme zvyknuty, upecieme aj kozľa, aj jahna.. cokolvek :DD
@simca06022011 len ten byk pokial este nedosiahne pubertu nema hormony, ktore ten smrad sposobuju, mlady byk nesmrdi, ale dospely ano
Ženy, varím to mäso, prišla švagriná do nás a hovorí ze co to tak nádherne vonia ze co varím. No mňa pepka klepne 😂😂😂😂
😂😂😂
si citliva na pachy, ja podobne. Jahñacinu sme doma robili az raz, tak 15 rokov dozadu, potom som vetrala este tyzdeñ, a ano, bola cerstva.....
Keby si vedela ako mne baranina vonia,ja sa idem rozplynut ,ryby ,syr ja milujem čo najviac smrdí a mäso z býka "smrdí,,niekedy viac niekedy menej,to v tých svaloch je mocovina,čím pevnejšie zdravšie svaly,tým viac.Bože ako mne tečú sliny
Ja by som možno skúsila dat na noc do takého olejoveho nalevu, dat tam korenie,bylinky,rozmarín,tymián,čo len chceš,za pokus to stojí alebo niekedy som robila divinu tak,že na noc som ju namocila do mlieka.
@anickaaa6aaa ja bravčové už roky nejem, pretože mi neskutočne smrdí. Iní s tým problém nemajú a ja áno.
@minenkak ani nevrav, ja by som si dala hned taky perkelt .. ach...
mne napriklad vacsinou smrdi kuracina. Strasne. Aj taku pachut sme sem tam mali v tom mase z obchodu.. proste ja to nedavam. Niekto zase nechce morcacinu :DD a to ja kupujem celu morku do mrazaku :DDD aj dve...
Ja keď kúpim normalne hovädzie mäso tak mi nesmrdi. Ale akonáhle mame halal mäso, tak mne to strasne páchne. Tiež netuším prečo
@simca06022011 mne smrdela kuracina, keď som ju jedla. Surové mäso mi nesmrdí. Možno preto som aj prestala jesť mäso . Nejako sa mi už nepozdávalo. Samé čudné pachy a chute. Zakaždým nejaké iné
No neviem, mne osobne keď niečo smrdí, tak to proste nejem 😀 A je mi úplne jedno, že to tak smrdieť má 😀 Nedala by som to do úst. Ale tak sto ľudí, sto chutí. 😀
@kvetinka75 ja občas zjem. Ale nesmiem ho variť ja a musí byť čerstvo uvarené. Inak amen tma. Kolegovia na mňa až divne pozerajú, že to je voňavé mäso 🫣
@simca06022011 no mne morčacie stehná smrdia. Ak pečiem, musí ísť dole koža.. tu cítim najviac. Inak som masozravec 😁
podľa mňa už počas varenia vieš nejako spozorovať, že s ním niečo nie je v poriadku. ale áno, asi by som to tiež neriskovala, na takéto veci si dávam obzvlášť pozor 😀
a áno, morčacie je tiež riadny smrad podľa mňa 😀
Cim bolo zviera starsie, tym viac to mäso smrdi.
My chovame hovadzi dobytok a ja to nemozem jest, mne to smrdi😀ja len telacinu zjem... tak isto ine aromaticke masa (jahnacina, kozlacina...) mi neskutocne pachnu a inym nie. Si asi citlivejsia.
Cap smrdí veru poriadne. Babka mala kozy, takže veľmi dobre si to pamatám.
mäso v mlieku stratí svoju typickú chuť a vôňu,takže mieko ho úplne zničí
@minenkak nehadam sa, až taky odborník nie som,ako vravím,tak mi povedali, ale našla som napr. toto https://recepty.cloud/recept/divina takže výmysel to nie je.
Mne takto smrdí napr domáca sliepka alebo kurča... Iným nie, mne strašne. A o bravcovom ani nehovorím... Hovädzie mäso mi jedine vonia aj surové.