Ahojte, prosím vás, je to ešte skoro začať piecť už suché pečivo k Vianociam? Myslím linecké, fúkané rožky, trené pečivo, orechové a pudingové drobné pečivo? Ďakujem za názory. Alebo ak to je skoro, tak kedy začať piecť toto suché pečivo prosím?
upokoj sa, este je skoro
Ano je to skoro? Naco? Este stale je jesen.
Za mňa určite skoro, tak možná medovníky ok, ale ja by som ani tie ešte nepiekla. Tie čo si vymenovala, podľa mňa tak najskôr 2 týždne pred Vianocami.
Peciem v decembri, vikend dva pred sviatkami. Teraz max medovniky.
A musis robit tolko druhov? Fakt toho tolko pojete a tak velmi to lubite?
Načo tak skoro veď je ešte november. Ja pečiem všetky zásadne všetko 2dni pred vianocami.
Ja budem víkend 7-8 december potom stále robím a nebudem stíhať
Ja pečiem dva týždne pred Vianocami.
Cukrárky na objednávku normálne začínajú piecť suché od cca Mikuláša...
Ak by si si objednala koláčiky, vo vedomí,že sú najčerstvejšie,tak budes chrumkat už 3 tydne "staré" koláčiky ...
"No fuj "...(Irónia)
Počkaj aspoň do tohto Mikuláša 🙃
Ja som bežne piekla tak 2-3 dní pred vianocami, niekedy týždeň...
Posledné roky som sa pustila minimálne na perníky v predstihu....
U nás sa spravidla začína piect na 1. Adventnu nedeľu. A začína sa medovnickami 🙂
okolo 20.12. skôr určite nie, ale ja nepečiem veľa, max dva druhy kvôli vôni a atmosfére, už sa stalo aj to, že som piekla až 26.12. lebo skôr som kvôli covidu nevládala a vôbec nič sa nestalo
Ja by som začala a kľudne ich začala jesť aj teraz😅
Medovníky urobím dva týždne pred Vianocami, a zvyšok pár dní pred Vianocami. Možno víkend pred Štedrým dňom.
My sme dnes napriklad s dcerou upiekli medovniky z pol davky :D jasne ze to nevydrzi do Vianoc, ale nam ide skor o tu atmosferu a tradiciu. Ved rob ako chces a akp stihas , nazor druhych ti moze byt jedno. Zase, nepeces pol roka pred Vianocami :D
ja začínam 3-4 dni pred sviatkami, ale ty už môžeš aj 15. 12 - samozrejme ak chceš...
teraz je ešte skoro...
piekli sme medovniky uz minuly vikend :D zostali z nich posledne 3 ks..
ja budem zacinat okolo 15./16.ho, peciem viacero druhov, takze to mi akurat tak vyjde, ze to postiham popri praci, aby som sa uz od 23.ho nemusela zapodievat kolacmi 🙂
Ja začínam až po 15.12. Takže pre mňa by to ešte bolo skoro, ale ty si upec kedy chceš, budeš to ty jest nie my.
Vianocne kolaciky skladujem v plechoviciach, kazdy druh v jednej. Zaciname piect cca v polovici decembra a kedze som ako židovská matka ( len aby mal kazdy dost), peciem veeela. Podelim.sa aj so susedkami, starenkami ktore uz nepecu, ale aj tak vela ostane. Pokojne ich jeme aj do konca januara, ziadny problem v chuti ani vo výzore, su naozaj v poriadku. Pokojne zacini piect vtedy ked ti vyhovuje, uskladni v plechovkach ( daju sa kupit, v sade su tri rozne velkosti) a mas po probleme.
Ja zacinam tento vikend. Tiez peciem vela... Zdobim a plnim az cca tyzden pred vianocami, plus minus... Vela sa zje pred sviatkami, vela rozdam, vianocne pecenie ma proste bavi... A ano, nemame problem zabudnute a zabludene kolaciky zjest aj vo februari, aj ked tie s dzemom sa vacsinou zjedia ako prve... Vacsinu mame v chlade (spajza) a v plechoviciach... Zacni, kedy stihas. Nezdob a pln radsej az kratko pred sviatkami, alebo pln postupne, kazdy tyzden len to, co sa zje za ten tyzden...
@evansova ďakujem a v plastových dozach sa nedá skladovať? Alebo papierová krabica? Plechove dózy nemám veru ani jednu.
Ja skladujem normalne v kartone na zakusky, mam to na balkone a zvysok, co sa mi nezmesti, tak v plastovych dozach, tie sa vsak snazime zjest skor, aby vydrzali. Tam davam napr. stedrak, ale ten vzdy zjeme celkom rychlo
Tak otazne je ci vazne chces jest cez sviatky mesiac stare pecivo aj ked relativne trvanlive.
Ja napriklad nie. Upeciem si radsej jeden dva druhy cerstveho ako sa tlacit starymi