Som začiatočník vo varení čiže ešte moc neviem na čo je dobre aké mäso. Prosím poradíte mi či je dobrá bravcove krkovička na tento recept? Alebo pripadne poradíte mi iný osvedčený recept ako ju pripraviť? https://www.mimibazar.sk/recept/3984/bravcove-m...
Tak ja osobne krkovičku používam buď na segedínsky guláš, alebo ju pácujem v marináde a potom pečiem... K tomuto receptu, by som dala skôr pliecko...
Grilovaná krkovička...
Plátky mäsa umyjeme, osušíme a dochutíme soľou. V miske si zmiešame olej, rozmarín, provensálske korenie, rascu, worčestrovú omáčku, mleté čierne korenie, sušený cesnak, trochu horčice a chilli /ak máš rada/. Touto marinádou potrieme krkovičku z oboch strán a vložíme ju aspoň na 3-6 hodín do chladničky.
Odležané mäso uložíme na podnos z alobalu, uložíme ho na gril a grilujeme z každej strany cca 12 minút. Podávame s grilovanou zeleninou.
V prípade takého "super" počasia, ktoré nám tu na SK kraľuje už niekoľko týždňov, ju môžeš upiecť i v rúre na plechu spolu s nakrájanou /na väčšie kusy - zeleninou, napr. cuketa, baklažán, cibuľa, cesnak prekrojený na pol hlávky, paprika, fenikel, batáty..../
na ten recept je vhodne skor stehno alebo este plecko.
https://www.mimibazar.sk/recept/48624/zapecena-... Tak som sa rozhodla na teraz urobiť tento recept ale mám len salotku, nie klasickú cibuľu. Myslite že to nevadí? Nezmení to chuť?
.nie, šalotka je delikátnejšia, v pohode ju tam daj
Ja krkovičku vôbec nerobím nám je mastná, buď robievam stehno, alebo kare.Recept vyzerá fajn salotka je lepšia cibuľa😂
Ja robim vsetko z krkovicky. Nemam rada suche maso, prsia, kare a pod. Krkovicka mi viac vyhovuje. Mozes z nej varit co kolvek chces
Úplne v pohode môžeš robiť z krkovičky pri duseni sa mastnota strati. Nie úplne ale bude to ok. Chuťovo to nebude suché ako pri karé a stehne.
Ďakujem Vám za rady 🙂 obed sa podaril parádny a teda nabuduce skúsim aj ten s ryžou 🙂
Krkovička je dosť mastna.
To skôr do rúry piecť.
Teda aspoň ja tak zvyknem.
Tu by som skúsila asi stehno alebo karé.
Hoc je suchsie