Baby. Pečiem. Mám domáce vajíčka a zrazu biely žĺtok. Vôňa a konzistencia ok.Môžem s tým variť? Sliepočky majú rovnakú stravu, ostatné sú krásne žlté. Bol by to malý albín? Alebo je to vajce zlé?
to je z domacich vajec? ak ano ja by som to nejedla, domace su viac zlte taketo blede nie su ani kupovane
Sliepka sa malo, resp vôbec nepasla, zrala len kupovanu zmesku. Uvarené by ti nechutilo ale v koláči sa jedno také vajce stratí... Ty musíš vedieť z akého zdroja sú a ci je spoľahlivý. Beriem domáce vajcia a občas sa také vyskytne. Ale vajce by sme museli dať pod mikroskop 😃
@domiklik sliepočky sú naše. Dávame im domáci šrot, každý deň sú na slnku a tráve. Toto bolo jediné vajce takejto farby. Použila som. Zatiaľ sme ok 😬
pri pokazenom vajicku ti hned do nosa udrie neprijemny puch, takze ak vonalo normalne, a navyse su to vase sliepky, tak by som sa nebala 🙂 a upecene je v pohode uz 🙂 (ine je prazenica napr. a vajce upecene poriadne v nejakom kolaci)
No ja neviem, ja by som to nejedla... ujo googel hned nasiel, ze je to znak parazitov pri sliepkach,a le co viem ja.. spytala by som sa veterinara.