Možno téma mimo receptov, ale skusim
Chcem spraviť jahodový džem, a chcem sa spýtať, sezóna jahôd už končí ci to ešte trvá? A zároveň, dajte fajnový recept na dzem
@vasjar ja robim v pekarnicke. Davam jahody, zelirovaci cukor 2v1 alebo 3v1. Zapnem a potom len plnim pohariky.
Ja nič extra jahody, balenie bourbon vanilka, bal vanilkový cukor a žel cukor 2:1 alebo 3:1
Varím 15 m, zmixujem a plním do pohárov a zakryté dekou nechám 24 h vychladnúť
Ja som robila v pondelok, jahody ešte su-okolie Zilinyeste predávajú ale už budú vraj končiť (hovorilo mi to viac predajcov) Ja robím tak ze na 1kg jahôd dávam 500g cukru a 1/4 čl kyseliny citrónovej. Varím na panviciach-rýchlejšie sa odparuje, zlievam do veľkého hrnca. Keď mám všetko uvarené tak v hrnci ešte prehrejem aspon na 75°C, naplním do fliaš, dám hore dnom a nechám pod dekou vychladnúť.
Ja robim vsetky dzemy rovnako. Cukor, gelfix a troska vody
Jahody ešte sú, teda.sezona. ja robím " od oka" 🤣 len jahody a cukor, žiadne konzervanty, lyžičku citrodeka Max.