Máte nejaký odskúšaný recept?
Tie postruhané jablká sa tam dávajú aj zo šťavou, lebo ja keď robím niečo jablkové ja to vždy ako keby vyžmýkam z tej stavy aby mi z toho nenasiaklo cesto
Moja starká, keď robievala z drobnejších letných jabĺk vždy vytláčala šťavu.
Ja to málokedy vytláčam, hlavne tieto zimné jabká nie sú úplne šťavnaté.
Ono záleží aké je aj cesto hrubé, sama mám asi 3 recepty, pité milujeme.
Pri ceste (alias na spôsob linecké) som nikdy nemala rozmočené. Ak máš obavy skús nakrájať na malinké kocky jablká, take najmenšie ake dokážeš. Vtedy pustí ešte menej príde mi to tak suchšie.
Nikdy som nežmýkala jablka do pite a vzdy je to uplne luxusne
Áno klasický starý recept, jablká vyžmýkam , tu stavu milujem , a zvyknem posypať aj nasekanými orechmi, alebo pofrkam trochu pikantnejší lekvár. Už som robila aj tvarohovú plnku s 1/3 jablká