Baby možno primitívna otázka ale , keď robíte štrúdľu tak jablčka odštavíte po nastrúhaní alebo nie ?
Mne sa zdá že ich treba odštavit ale v žiadnom recepte čo som otvorila to tam nieje napísané ..
(Štrúdľu robievam ale teraz mám prvý krát dcérku na prázdninách mimo , a mám na jablčkovú chut pretože dcérka má na jabĺčka alergiu tak ju nikdy nerobievam)
teraz sú jablká šťavnaté... vystískam v rukách
kľudne môžeš dať na cesto aj strúhanku jablká tak nezmočia cesto...
Neodstavujem, nasypem na jablka trochu struhanky a ona nasaje stavu.
S pozdravom jablkovastrudla 😁
Rukami len vytlačit tú šťavu. Ja robím často jablkové koláče, aj štrúdle, a nikdy to nie je rozmocene.
V reláciách o pečení (a nie jednej) ma prekvapilo, keď povedali, že do štrúdle sa jablká nemajú strúhať, ale krájať. Práve preto, aby bola šťavnatá, ale nie premočená.
Ako je napísané vyššie, nestrácam, mňa tak ešte babka učila, jabĺčko cele ako je chytím, sekam do neho nožom a nasekanú časť odrežem, nasekam zase ďalšiu časť atď, slovne sa to blbo vysvetľuje, ale je to pomerne efektívne… Šťava v nich zostane, netečie 😊
@jablkovastrudla veď kto by to mal vedieť lepšie ako ty! 🙂
Do strudle vzdy krajam jablka na platky, potom mi nikdy nerozmocia cesto. Do jablcnika podsypavam jablka namletymi orechami premiesanymi s piskotovou alebo susienkovou struhankou, ktore vsiaknu nadbytocnu stavu z jablk.
Mne sa ešte nikdy cesto nerozmocilo ja opečiem strúhanku na panvici s vanilkovým cukrom, škoricou ...jablká nezmycham a už len uložím na cesto a strúhanku a ešte veľa škorice.Ja mám rada šťavnatú🙂veľa jablk
ja neodstavujem, ale rucne z nich tu stavu vystiskam :D lebo inak by to bolo moc mokre a myslim si, ze to cesto by sa potom rozmocilo 🙂