Baby, podeľte sa o vaše recepty. Špagety so syrovou omáčkou alebo s akou ešte varíte ? Ďakujem
My robíme tak , že dáme nakrájané rajčiny na mini kúsky , nakrájame cesnak, cibuľku . Najprv dám oprazit cibuľu potom pridám cesnak a následne dám k tomu trošku podusit rajčiny . Keď sú rajčiny ako tak mäkké pridám tuniaka najlepšie v slnečnicovom oleji . Potom dosolim, dokorením, majorán keď tak pretlacim ešte cesnak Atd . Pridám špagety nato syr a papame . 🙂 na tomto fungujeme už asi 3 dni vkuse 😂😂 Rýchlovka
Inak ja neznášam rajčiny ale toto je moje naj 🙂
nedávno som chcela skúsiť niečo nové, proste tá morcadella sa mi už akosi zunovala, aj keď takéto špagety milujem 😀 no asi som to jedla proste príliš často.
našla som recept na cuketovú omáčku, tak som to na tie špagety šupla a bolo to fakt výborné. chutilo mi to. a na prípravu je to ba až primitívne. 😀
@simona1998 super a myslíš že by to bolo ako tak dobre aj bez toho tuniaka ? Alebo ho niečim nahradiť ? 🤔🤔🤔
@simona1998 U nás je rýchlovka naozaj rýchla - iba tuniak z konzervy a kečup do hrnca a omáčka je hotová. 😇
@tanyan neznášam kečup 🫠😂 u nas to trvá 15 min aj s varením cestovín takže oproti langosom a ostatným to naozaj Rýchlovka je 😁
Ten tuniak tomu doda naozaj super chuť 🙂 a ani ho tam riadne necítiť 🙂 ale to je na tebe kľudne môžeš nechať len to s rajčinami a syr na vrch
Tie syrové omáčky sa dajú tiež robiť na milión spôsobov podľa druhov syra a ich kombinácií, prípadne sa do nej pridá napríklad kukurica. U nás je syrová vždy iná, podľa toho aké syry sú v chladničke.
A mám rada k cestovinám aj biele fazuľky v paradajkovej omáčke s trochou slaniny alebo šunky na panvicu a do toho vajíčka - ako obohatená praženica.
Nakrajam cibulu alebo por a papriku nadrobno, k tomu dam paradajky, chvilu povarim, osolim, okorenim a bud len tuto omacku samotnu davam na spagety alebo tam hodim tuniaka z konzervy, klobasku, kabanosky, co mame doma. Navrch, samozrejme, vela parmezanu.
Alebo este obcas zvyknem vyuzit fazulu z konzervy - tiez rovnaky zaklad ako vyssie a do toho drbnem fazulu. Obcas aj bez toho zakladu (ak sa mi nechce supat zeleninu), tak len ohrejem fazulku.
@simona1998 Ja kupujem kečup v multipakoch alebo beriem rovno celú krabicu v obchode. Som schopná dať si ho takmer všade (okrem čerstvého bieleho rožku). Naša malá slečna je tiež milovník kečupu - pokojne si zoberie nakrájaný tvrdý syr a kečup do misky na namáčanie a je spokojná. A ja som spokojná tiež, keďže je to o čosi lepšie ako tortilla chipsy s dipom. 😉
Ja mám rada jedoduché ako aglio e olio alebo s zamiešať s pestom a sušenymi rajčinami 😊 to aj špagety, inak preferujem iné tvary cestovín 😄 syrová omáčka je u nás úplná klasika, základ robím zo smotany na šľahanie, taveného syru, strúhaného syru na dochutenie trošička horčice, soľ, korenie, podľa chuti napríklad sušený cesnak a tiež prehodím brokolicu alebo kukuricu (a ja teda aj mäsko, ale to môžeš vynechať samozrejme) 😊 tiež mám rada cestoviny aj len s grilovanou zeleninou na másle, veľa cesnaku, cuketa, mrkva, hrášok, kukurica, paprika (čo je v chladničke)… sem tam robím z pečených paprík omáčku 😊 na rajčiny my moc nie sme, ale tiež tam je množstvo variánt
Čerstvý špenát, cesnak a rajčiny, ďalšie opražená cibuľka+strúhaná cuketa, mrkva, petržlen, drvené rajčiny+ olivy+tuniak, smotana a medvedí cesnak…
udusim cibulu a cesnak, pridam na male kocky nakrajanu cuketu, necham udusit, pridam cherry paradajky, pockam kym pustia stavu a hotovo.. ked mame chut pridam aj kuracie maso, ale aj bez neho je to nasa oblubena rychla "omacka"
Klasicka bolonska omacka- na vegetariansky sposob iba obmenim hovadzie maso za sojove alebo najemno nalrajane sampiony. A omacka je klasika: na olivovom oleji oprazim cibulku, pridam neskor cesnak, neskor maso/sampiony/sojove kocky/sojovu drt, nastruhanu cukinu na jemno, zalejem hrncekom slanej vody z spagiet, pridam pasirovany paradajovy pretlak a bylinky (bazalka, kurkuma, peper, sol, lyzica cukru, petrzlen). A povarit. Mnozstva davam od oka🫣🫣 a ine omacky- brokolicova, spenatova, smotanova, syrova, syrovo-brokolicova, tuniakovo-paradajkova, klasika aglio e olio (olivovy olej, cesnak cili), alebo s krevetami (olivovy olej, cesnak, cili, krevety a citron/limetka).
ja zvyknem robiť aj rajčiny, cibuľka, cesnak ako základ a potom kombinujem červená šošovica alebo fazuľa (malá z konzervy) alebo medvedí cesnak alebo cuketa.
Podla nej som varila uz vela omacok a vsetky boli 👍 https://www.dcerka.sk/?s=Cestoviny+
Dnes tuto https://www.dcerka.sk/vegan-gnocchi-v-smotanove...
Ale mam rada aj len tak s roztopenou nivou alebo tie viralne paradajkove s fetou
Alebo aj toto https://www.tinkinerecepty.sk/vege-bolonske-spa...
@simona1998 Mňam, tak toto musím vyskúšať. 🙂 S tuniakom som to ešte neskúšala, musí to byť dobré.
@simona1998 je to dobre aj na druhý deň či uvariť tak akurát na zjedenie?
Zboznujem jednoduchost - uz spominane Aglio olio a este aj Pasta al limone
https://www.loveandlemons.com/lemon-pasta/
@summer23456
@waggi baby najlepšie hneď na zjedenie 🙂
Ja robim v podstate recepty "co dom dal" - teda lubovolnu kominaciu zelenin. A k tomu na kocky syr alebo tofu, eske ked dusiz zeleniny.
Najcastejsia kombinacia su paradajky s cuketou, baklazanom, priblizne rovnake mnozstvo kazdeho - to dobre funguje s bylinkami mata, bazalka, oregano, cesnak kto,lubi.
Brokolica alebo karfiol, hrasok, cuketa, spenatove listy na konci prihodit.... Namiesto tofu mozes dat aj cicer ak lubite. Taketo kombinacie zase skor ako kari robim - ze do toho korenie, kmin, cesnak, chili, na kockocky kusok zazvor, kurkuma a kokosove mlieko...
A tieto sme jedli v restauracii v Cechach a tie sa nam pacili - kešu, bazalka, olivovy olej, cenak - spravis si pesto, a to spolu so smotanou povarim a susenymi paradajkami. Niekedy miesto toho pesta dam tahini.
Ahoj, u nás doma je najobľúbenejšia omáčka z cherri paradajok pečených v rúre a feta syrom 😊 úplne jednoduchá a lahodná . Hodím ti sem recept https://varecha.pravda.sk/recepty/spagety-s-pec...
cherry rajčiny, pokrájané na 1/4, narýchlo orestované s cesnakom a 2-3 ančovičkami na olivovom oleji, do toho špagety, kopa čerstvej bazalky a kopa strúhaného parmezánu. 10 minút a mňaaam
Ako napísala @danica2711 ančovičky dodajú omáčke alebo dresingu sexi príchuť. Kto ešte nevyskúšal, tak smelo do toho. 😍
Brokolica a nivova omáčka
Sosovica taka zeleno/hneda mala a paradajkova omacka
Alebo mungo, spenat listy a nejaka kari kokosova omacka
Losos a kari omacka alebo paradajkova
Spenatove listy, susene paradajky, feta
Tvaroh na slano
Ultra rychle: v dm maju dobre pesto alebo aj omacky ricotta pecorino ci paradajková. Ked chces, pridas este k tomu tuniaka, lososa
Nakrájať sušené paradajky, tofu. Pridať soľ, korenie, smotanu. Prevariť a hotovo 🙂
@fido69 presne, dobré je to aj bez ančovičiek, ale existuje dobré varenie a gurmánske varenie, aj pri takýchto jednoduchých jedlách
Ešte dodám, že niečo bezmäsité by som chcela vyskúšať.