Ahojte dievčatá...dajte inšpirácie na raňajky a večere pre nejedakov.
A ako ,,docielit,, aby keď dám niečo nové skúsiť aby to aspoň na jazyku troska pototo a nie len sa dotkne pery a už je to vyplute :(
Tieto dni skoro nič nejedia :( ani starší 3r, ani mladší 1.5r :( ja uz neviem :(
Skus mozno toasty so sunkou a syrom, potret maslom nech je to chrumkave a zapiect v toasteri. Alebo bananove lievance, mixit kasu ozdobenu susenymi jahodami, smoothie. Moj tiez je len 5 jedal dookola doma. 🤷♀️ takze to moc dobre poznam.
@basulaak syr šunky u nás nula bodov ...ale ten toast skúsim aspoň s maslom 🙂
@kacena4 tak co? 🙂 tiež sa mu povyhrazam ze ak spapa pôjdeme von, ale nepomáha...poraďte co zaberá na vašich drobcov 🙂
Moja sa lakomí..dám to na tanier sebe, opýtam sa či chce (klasika ňe), neriešim, sadnem za stôl a hneď pribehne, dávam aj jej podiel na výbere (chceš polievočku alebo špagety, chceš do mäska mrkvičku alebo hrášok)... Také že treba učiť normálnemu stolovaniu, to som asi po necelých 2r denodenného boja už vzdala. Mám pár pravidiel, za ktoré nejdem (nezješ nič, žiadna dobrotka, nechceš jesť pred spaním cez obed, choď spať hladná, zješ potom, žiadne behanie s lyžiçkou za deckom a je sa za stolom, nie kade tade). Chodí do jaslí a tam vraj papá spolu s deťmi, síce tam nie som, že to nevidím, ale teda vidím, že pribrala, že má trička začapkané, v kolektíve sa pravdepodobne naučí jesť... doma všetko mäso pľuje von, čo je jeden deň mňam, druhý už ňeeee. Hlavne netlačiť, byť v kľude, ale trvať na svojich hraniciach (nemyslím také že buď zješ toto alebo nič, ale nenahradzovať polievku sladkou buchtou, mliekom, jogurtikom, len aby jedlo, nerobiť z jedla dennodennú mantru a stres, ono dieťaťko sa dobrovoľne nevyhladuje
mne pomohlo nastavit hranice kym nezjes (neochutnas) tak.... nieco co na nich zabera (a to mam 2 autistov s vyberavym jedalnickom)