Ahojte dievčatá. Prvý krát som robila knedle a sú také hutné. Viete mu povedať čo som spravila zle? Aby nabudúce také neboli. Ďakujem 😊
@elizabet173 robila som to podla tohto receptu
https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-parena...
Môže byť chyba v tom, ze som ich dala parit obe naraz?
Parila som to na pekáči
@elizabet173 ospravedlňujem sa, asi boli ešte teplé keď som ich krajala.. teraz už vyzerajú lepšie
@elizabet173 ešte raz sa ospravedlňujem a ďakujem 🙂
My do knedle nikdy nedávame vajce a vždy je lahučká.
@elizabet173 že som takto stresovala. Len mi nemal kto poradiť, lebo mamina takéto veci nikdy nerobila
Ak krájaš horúcu knedlu hneď po uvarení tak velmi opatrne velmi ostrým nožom alebo niťou. Inak ju na reze pomliaždiš a bude vyzerať ako zrazená.
Husté cesto
Takýto parák, ako v recepte, som nikdy na parenie knedle nepoužívala. Má veľmi nízke nohy a nedá sa dať do hrnca dostatok vody. To jedine na ohriatie pár kúskov knedle . Aby boli knedle dobre naparené, musia mať aj dostatok pary, teda dostatok vody vo veľkom hrnci. Ja robím v Zepteri, je tam na to špeciálny parák. Ten natriem olejom a knedľa sa neprilepí. Neviem, či ten papier na pečenie nerobí prekážku.