Ahojte, nemá niekto z vás skúsenosť s čínskymi hríbami Enoki? Viem, že hríby by nemali deti do 12 alebo aspoň minimálne do 10 rokov, ale myslíte, že už 15 ročná dcéra by ich mohla? Nemám moc skúsenosť s hríbami a teda čítala som rôzne články, že majú veľa vitamínov a že nie sú moc pre deti, tak sa chcem poradiť, že či ich niekto z vás nemal a ako starým deťom by ste ich odporúčili?
Vsak normalne dubaky mi jedli v kapustnici uz 2 rocni. Zbierane mojimi rodicmi, takze som vedela, co im davam.
Ja viem, ze nemali by sa a bla bla...Ale ked sa mi dieta ide za tym zabit, no nedam mu aspon kusok?
A nikdy si dcere nedavala nic na podporu imunity? Nasi mali reishi, coriolus, codryceps a co ja viem, ake este cinske huby boli v tom sirupe. Hliva je tiez huba...Mnam.
Deti mi maju 10,5, skoro 9 rokov, dalsie ma 3,5 a hriby jedava a to 16 mesacne este teda nie, maximalne tak sampinony. A ziju.
Neviem, kde si nabrala takú informáciu, že deti do 12 rokov nesmú jesť hríby. Dcére v škôlke bežné robili šampiňónove rizoto, aj polievku zo šampiňónov.
@anna777115 nemali by sa, lebo organizmus dieťaťa sa vyvíja a napríklad taká hliva ustricová je v pohode, ale ostatné hríby by deti nemali tým, že sa ešte vyvíja, telo nie je ešte prispôsobené stráviť huby... Tak je to na každom človeku, ale všeobecne sa to neodporúča
@julca777 V škôlke sa k tomu vyjadrili, že šampiňóny a hlivy sú na imunitu.Oni, majú vlastné normy, čo narobiš.
Dvaj bacha . prave vdaka tomuto v cine vykapali minuly rok vsetci 15 rocny. Nemyslis ze keby to bol az taky problem ze to nekupis v obchode?