Huby Enoki

julca777
24. máj 2024

Ahojte, nemá niekto z vás skúsenosť s čínskymi hríbami Enoki? Viem, že hríby by nemali deti do 12 alebo aspoň minimálne do 10 rokov, ale myslíte, že už 15 ročná dcéra by ich mohla? Nemám moc skúsenosť s hríbami a teda čítala som rôzne články, že majú veľa vitamínov a že nie sú moc pre deti, tak sa chcem poradiť, že či ich niekto z vás nemal a ako starým deťom by ste ich odporúčili?

martinmmartin
24. máj 2024

Dvaj bacha . prave vdaka tomuto v cine vykapali minuly rok vsetci 15 rocny. Nemyslis ze keby to bol az taky problem ze to nekupis v obchode?

nevenka
24. máj 2024

Vsak normalne dubaky mi jedli v kapustnici uz 2 rocni. Zbierane mojimi rodicmi, takze som vedela, co im davam.
Ja viem, ze nemali by sa a bla bla...Ale ked sa mi dieta ide za tym zabit, no nedam mu aspon kusok?
A nikdy si dcere nedavala nic na podporu imunity? Nasi mali reishi, coriolus, codryceps a co ja viem, ake este cinske huby boli v tom sirupe. Hliva je tiez huba...Mnam.
Deti mi maju 10,5, skoro 9 rokov, dalsie ma 3,5 a hriby jedava a to 16 mesacne este teda nie, maximalne tak sampinony. A ziju.

anna777115
24. máj 2024

Neviem, kde si nabrala takú informáciu, že deti do 12 rokov nesmú jesť hríby. Dcére v škôlke bežné robili šampiňónove rizoto, aj polievku zo šampiňónov.

julca777
autor
25. máj 2024

@anna777115 nemali by sa, lebo organizmus dieťaťa sa vyvíja a napríklad taká hliva ustricová je v pohode, ale ostatné hríby by deti nemali tým, že sa ešte vyvíja, telo nie je ešte prispôsobené stráviť huby... Tak je to na každom človeku, ale všeobecne sa to neodporúča

anna777115
25. máj 2024

@julca777 V škôlke sa k tomu vyjadrili, že šampiňóny a hlivy sú na imunitu.Oni, majú vlastné normy, čo narobiš.