Baby naozaj netreba hrstku na noc namacat? Lebo mam obavu a nikdy som ju este nevarila, ze ci ozaj staci ju premytu len tak pridat na zaciatku do hrnca ku mrkve a petrzlenu..?
Kupila som tu hrstku v lidli
Netreba
Ja ked varím hrstkovu, alebo iné strukoviny.
Premyjem, dam variť , keď zovrie vodu vylejem a znova premyjem a dam variť.
Nenaduva potom
Ja hrstku davam na noc do vody, rychlejsie sa mi potom uvari 🙂
Ja namáčam večer, alebo dám do kuchty
Tiez odpozucam pre fazulu to radsej namocit, alebo tlakovy hrniec to isti.
Zalezi aka. Na obale je napisane ci treba namocit alebo nie.
Napr. ja mam fazulu a netreba namacat, ani sosovicu.
Naopak mix obilnin ano.
Pokial kupujes hotovu hrstku z obchodu, tak radsej namoc. U nas sa da kupit hrstka od roznych vyrobcov a viem, ze jednu namacat netreba, ale ostatne ano. Lebo ked ich nenamocim, tak je fazula tvrda aj po 3 hodinach varenia. Len si neviem zapamatat, ktora je ktora (nekupujem to az tak casto) - ktoru to vlastne netreba namacat a stale jak pako kupim tu tvrdu a potom nadavam 🙂
Ja som este ani raz nenamacala (na noc namacam len fazulu a cicer) ...a uvarena je celkom rychlo
Nikdy nekupujem hŕstku v obchode. Lebo kym sa ti uvari fazula, ta sosovica bude na sračku. Ja davam po hrstiach a postupne podla toho, co sa vari najdlhsie. Cize zacinam fazulou. Sosovicu na konci. Ja ro robím v kuchte cize nic nepredmacam.
Ja robim hrstkovu tak, že večer ponorim celu hrstku do vody. Rano do tej vody dolejem a varim... neviem koľko, ale určite viac ako hodinu. Ale zas je pravda, že ja mám radšej, keď je to take kašovite :D
No a k tomu samozrejme musí ísť rebro a domáca klobása.
Ja namocim hned rano. Takze namocenu necham cca 3hodky.
Ja namacam a to kvoli fazuli. Ale len šošovica minule bola hned rozvarena.. takze tazko radit.