Hroznový džem

patricka
12. okt 2022

Ahojte prpsim vas dat do hroznoveho džemu zelirovaci cukor alebo stačí obyčajný....v jednom recepte sa píše tak a v druhom inak

kozorozec27
12. okt 2022

@patricka ja som dala aj želirovaci. 🙂

avanka
12. okt 2022

@patricka ja som varila v pondelok, dala som želírovací, kyselku, ale na mňa je hodne sladký

rachel36a
12. okt 2022

@patricka ked das zelirovaci budes ho mat rychli, ked budes robit kladiku, tak das obycajny a budes ho varit dlhsie...iny rozfiel v tom nie je

tasticka59
12. okt 2022

podla akeho receptu robite? od svokry mame hrozna dost, tak by som mozno vyskusala.

patricka
autor
12. okt 2022

Uz ho robím dosť dlho skoro 2h a stale je ako voda

rachel36a
12. okt 2022

@patricka treba robit mensie mnozstvo aby sa rychlo odparovala voda...ked mas toho vela, tak to vela stmavne, lebo cukor skaramelizujes

avanka
12. okt 2022

@tasticka59 hrozno som si odbobuľkovala, umyla, v hrnci mixla ponorným mixérom, prepasírovala cez sitko, na kilo šťavy 1 želírovací cukor 2v1 , povarila, dala som 2 lyžičky nkyselky a dávala do pohárov hore dnom