Hovädzie plátky

14. jan 2023

Ahojte mamicky, som zaciatocnik, tak si idem po radu. Chcela som dnes pripravit koprovu omacku s hovadzim, omacku mam, je super 😁 ale teraz ta druha cast, priatel kupil hovadzie platky, nie maso v celku. Tak som ich hodila do precedeneho domaceho vyvaru ze ich povarim aby zmakli a bude hotovo, no uz sa tie tenke platky varia dost dlho (ccahodinu a pol) a stale su nejake tuhe. Zachranim to este nejako alebo som urobila nieco zle?
Pripravujem koprovu len druhykrat v zivote, prvykrat som vzala hovadzie masko vyvarene v polievke ale bolo varene v celku a bolo uplne makkucke, aj ked je pravda ze ten vyvar som varila asi 5-6 hodin.
Dakujem vam za rady.

viestta
14. jan 2023

Asi ich esze bude treba varit. Hovadzinu bud spravis ako minutku alebo ju potom musis varit, dusit riadne dlho aby bola riadne makka

autor
14. jan 2023

@viestta takze to este nie je stratene ze to vo vode nejakym zazrakom stvrdlo a uz nezmakne ano? To si ma potesila 😊

viestta
14. jan 2023

Nie, stratene to nie je. Keby si mala tlakac, tak by to bolo hotove raz dva, v klasickom hrnci mu treba dat cas

nelca84
14. jan 2023

No kedze si sa to rozhodla varit, tak este aspon hodinku tomu bude treba. Hovadzinka potrebuje dlhsi cas, ale stoji to za to. My mame hovadzie najradsej 😋

autor
14. jan 2023

@nelca84 dakujem, tak este necham varit 🙂

oli18
14. jan 2023

Platky si mohla robit ako rostenku, dusit. Najprv opiect na oleji a potom podliat vyvarom, alebo vodou a dusit na sporaku v panvici. Hovadzina sa vari v celku, avsak nie kazda je na varenie vhodna. Hovadzina pitrebuje dlhsi cas spracovania.