Urobila som cuketovy privarok a zdal sa mi horky. Cuketu som kupila pred 4 dnami. Moze nam z toho nieco byt? Manzel zjedol cely tanier, jemu sa nezdalo ale mne dost.. Mate skusenost? Teraz som googlika, ze horke cukety sa nemaju jest 🤦♀️
Ošúpala si ju? Ak nie a bola horká len šupka, tak také som už jedla a nič mi z toho nebolo, akurát som si teda moc nepochutila na tom :D
@dixitka nesupala som ju. Narajbala aj so supou a tak dusila na cibuli
Vždy šupu dole, nikdy nie s tým to som ani nepočula, potom sa nečudo, že máte horký prívarok... Ešte k tomu ak je kupovaná z obchodu, tak bohvie čím je striekaná
Ak si ju neosupala a bola starsia, bolo to preto. Nic vam nebude. Ja ked si niesom cuketou ista ze je mlada cerstva, vzdy osupem
Vždy kúsoček cukety skús, akonáhle je horká, treba vyhodiť. Už sa mi viackrát stalo, že bola horká, čerstvá, aj staršia, maličká, aj väčšia. Odkedy som čítala ako sa otrávili cuketou z vlastnej záhrady skúšam vopred vždy. Šupkou to nie je.
Uhorka a cuketa sa horkostou brani proti skodcom. V podstate je horkost prejavom urcitej toxicity a moze najma malym detom velmi uskodit. Dokonca som v lete citala, ze sa v Anglicku niekto z dospelych priotravil. Uhorky a cukety vzdy ochutnavam, osupem a okrajam konce.
Práveže tá šupka býva často horká, a vnútro je pritom ok. Ak je horká celá cuketa, tak len vyhodiť, ale ak je horká iba šupa, tak stačí ošúpať 🙂 a teda hlavne to treba ochutnať vopred.
Uvidis za daky cas. Podla mna tak max moze brucho boliet. Urcite ste sa neotravili😅