Hokkaido tekvica - recept na polievku

adriena9
9. aug 2021

Ahojte, kedy dozrieva tekvica + mate nejaky odskusany recept na polievku ? Vďaka 🙂

nicollette332
9. aug 2021

zvyknem robit len tak, ze tekvicu umyjem, nakrajam a s cibulkou oprazim na oleji kratko, pripadne pridam zemiak, ak mam malo tekvice. uvarim domakka, rozmixujem a hotovo. ak chces kremovejsiu, tak sa moze pridat smotana.

adriena9
autor
9. aug 2021

@nicollette332 vdaka, radsej bez smotany, v polievke ju prilis nemusim 🙂

luccy89
9. aug 2021

Akurat som dnes robila domacu zo zahradky. Oprazila som cibulku, pridala tekvicu, mrkvu, petrzlen(bolo treba spotrebovat). Varili sa to cca 15-20min, uz to bolo makke, mixnut, sol, trochu cierne korenie. Na vrch oprazene jadierka a pokvapkat tekvicovym olejom.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika_m
9. aug 2021

Ja robim hokaido + mrkva + por...vsetko nakrajam na kocky, dam varit, ochutim a ked je zelenina makka tak zmixujem 🙂 taka u nas doma ide najviac 🙂

lenuska9999
9. aug 2021

@adriena9 ja zvyknem nakrájať hokaido tekvicu na kocky, k tomu cuketu na kocky, zemiaky a mrkvu. Všetko to umyjem a trosku oprazim na masle, zalejem vodou a podusim. Klasika soľ, čierne korenie a vegeta.. a potom to rozmixujem ponorným mixérom. Nedávam žiadnu smotanu ani zahustovadlo. Zemiaky to pekne zahustia

simsalabim
9. aug 2021

@adriena9 ja som raz v Rakusku jedla v malom rodinnom hostinci skvelu, pytala som hned od kuchara recept 😅 Nakrajanu hokkaido aj so supkou oprazit na oleji s jednym nakrajanym jablckom bez supky. Pridat cerstvo pomlete cierne korenie, vodu a kocku bujonu. Varit 15min, rozmixovat, pridat mlety muskatovy oriesok a sol podla chuti. Na tanieri poliat tekvicovym olejom a pridat krutony. Polievka ma tendenciu casom hustnut, ako napr. hrachova.

Skusali sme doma rozne recepty, ale tento je u nas top.

adriena9
autor
9. aug 2021

Ďakujem za tipy 🤗 zajtra niečo vymyslím 🙂

engynka
10. aug 2021

Ja robim hokaido a batat pripadne plus mrkva, ale to upeciem s troskou olivoveho oleja, rozmixujem bud s vodou alebo vyvarom a zjemnim smotanou alebo kokosovou smotanou (maju v lidl). Potom uz len sol, korenie a muskatovy oriesok.

coochy
10. aug 2021

jooj urco ju v trube zapec pred mixnutim, mnaaam