Ako urobit tu klasicku UHO? Univerzalnu hnedu omacku? Internet mi poskytol velice komplikovane recepty. Potrebujem nieco rychle, jednoduche a chutne. Dakujem vopred. Vareniu zdar!
@autorka napísala "Ako urobit tu klasicku UHO? Univerzalnu hnedu omacku? ... Potrebujem nieco rychle, jednoduche a chutne."
To sa vzájomne vylučuje. Chutná hnedá omáčka sa robí z mäsového výpeku (musíš upiecť mäso a vypek z neho použiješ na omáčku). Alebo hnedá demi glace omáčka sa varí z kostí niekoľko hodín.
Omáčka z bujónu - tá bude síce rýchla, ale neočakávaj žiadny kulinársky zážitok. 😉
@fido69 UHO (ta z cias zavodnych jedalni a stvrtotriednych vyvarovni) nikdy nebol demi glace. Maximalne ta cibulova tmava zaprazka rozriedena vyvarom, v lepsom pripade aj s vypekom
https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/uho-u...
Hnedu zaprazku rozvar vypekom z masa, pripadne pridaj aj bujon