Ahojte, poraďte nejaký fakt dobrý a zaručeny recept na kuracie penne so syrovou omáčkou
Ja som práve tento týždeň robila. Kuracie mäso nasoliť a osmahnut na bazalke, oregane a čiernom korení (olivový olej). Pridala som smotanu na varenie, veľké bambino, cca 100g struhany parmezán, 200g struhany eidam. Nechať povariť a pridať uvarené penne. Ja ešte občas pre zmenu pridám chilly a tu najmenšiu konzervu paradajkového pretlaku, tuším 50g je to a tiež je to perfektné 🙂
Ja mam akurát take v chladničke 😂 oprazis cibulku, pridáš k.maso nakrájané na kocky, pretlacis k tomu 1-2 strúčiky cesnaku a osmazis kým nie je mäso zatiahnuté. Potom pridám šampiňóny, kukuricu, na kocky nakrájané 2 nivy, a miesam kým sa niva nerozpustí. Nakoniec do toho pridám smotanu kyslú a na šľahanie (pomer 1:1, rozmiešam dopredu v nejakej nádobe), majorán, a miešame kým nezhustne. Potom pridám k uvareným cestovinam. Mnamka 😁
@dominika18muc mňam vyskúšam🥰
@kristina_00 Ak to chces mat fakt dobre, tak pouzivaj smotanu a skutocne syry (niva, eidam, parmezan...), urcite nie tie "veci" v crievku co sa tvaria akoze ako syr ;)
@fokuska mam kúpenú nivu, eidam a parmezán takže nebudem dávať cievka to by sa u nás v ladnicke ani nenaslo 😂
@kristina_00 Mna vzdy az zamrazi ked citam recepty a tam ze taveny syr v crievku... minule jedna kocka pytala recept na najlepsiu pravu nivovu omacku. Pisali jej tam syry v crievku a ked som jej ja napisala, ze prava nivova omacka je z nivy (rozpustit v smotane) a nie z nejakeho taveneho syra, tak sa na mna este oborili, ze ved existuje niva v crievku. Hej, obsah nivy tak 6%, ale ja som bola za zlu, lebo taka omacka je najlepsia a prava :D
najlepsi syr na cestovinach (okrem tradicneho parmezanu) je gorgonzola
@kiwi3 tiez si myslim, ze gorgonzola je omnoho chutnejsia ako niva, takisto parmezan (nie uz nastruhany) skvelo dochucuje syrove a aj ine omacky, ved dnes uz dostat take mnozstvo kvalitnych syrov, staci si precitat co obsahuje bambino a tavene syry v crievkach a prejde vas chut....
@fokuska no ja si tavený nedám ani na chleba a nie to keď varím. Boli sme v Taliansku tak som si priniesla veľký kus parmezánu tak tam skúsim ten postruhat a uvidíme ako to dopadne, ale nivu tam dám určite milujem nivu! 😃 A vieš to je tak keď niekomu je ľúto si priplatiť za originál.. Tak tam slahne nejakú náhradu "nivy" 🥺
Môj najobľúbenejší - necháš rozpustiť nivu v smotane na varení a do toho dáš len ugrilované mäsko. Veľmi jednoduché a chutné 👌