Ahojte, včera sme na návšteve ochutnali výborné koláčiky-ale keďže boli kupované, síce nie z obchodu, ale od pani, čo ich pečie doma, nemám tušenie, ako ich svojpomocne stvoriť. svitla mi teda iskrička nádeje, či by niekto tu nemohol mať podobný recept. Kúzlo je v tom, že cesto je naozaj tenučké, tak laicky skôr trojobal ako koláčové cesto. Nestretli ste sa s nimi náhodou? ĎAKUJEEEEM
mňam
Nie je to len nejako naplnené listkove cesto?
@taga práveže nie, to cesto je skôr také drobivé, tažko to vysvetliť a ešte ťažšie odfotiť, ale má inú konzistenciu ako lístkové
@122laura122 neda sa zistit od navstevy, ako sa volaju kolaciky, ktore objednavali? Ked budes vediet nazov, lahsie sa ti bude googlit recept. Vyzeraju naozaj super, ak sa dozvies nazov, recept, potom sa s nami prosim podel🥰
@122laura122 daj mi kontakt tu pani,co ich pecie a ja z nej vytlciem recept. Paaani za makovy kolac by som urobila hocico. Ty si mi teda dala teraz. Tak by som si dala
mne sa to podoba na strudlove cesto
@122laura122 pripadá mi to ako trené cesto, ale vyzerá, ako keby použila inú múku ako bielu..skús pohladať napr.moravské koláče z treného cesta, mali by sa podobať
@0silvia0 to mi samozrejme tiež napadlo, ale volá sa tuším "makový koláčik", alebo niečo podobne anonymné 😭😭😭
@122laura122 ved si vypytaj kontakt na pani, co to piekla. Spytaj sa jej a mas to.
Bude to najskor tukové kysnuté cesto, niečo takéto
https://www.toprecepty.cz/recept/10597-kolacky-...
@122laura122 no myslim, ze @ckocka je najblizsie. Moja mama tomu hovorila sadelniky, ale uz to nerobila aj 20 rokov, nemoze to byt ono?
https://bonvivani.sk/recepty/babkine-sadelniky
@marca12 ❤❤❤ čo sa maku týka, asi budeme na jednej vlne 😁
@ckocka ďakujem, doteraz som o ňom nepočula, vyzerá dosť podobne
@122laura122 asi preto si o nom nepocula, ze si nezazila klasicke zabijacky, kde zostalo vela sadla, ktore bolo treba minut
@0silvia0 koláče, pagáče, hriatô, a je po sadle 😁😁
to sadlové cesto nie je ono, otestované. je super, ale to, čo hľadám je niečo iné. 😭😭😭 už zostáva asi naozaj len skúsiť to vytiahnuť z pani, čo ich piekla..
Mne to pripadá ako keby to bolo obalené v ťahanom štrúdlovom ceste, alebo použité fillo cesto
Mnam, pripinam sa.
To vyzera ako daka zapecena makova placka😊